Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
06 ABRIL 2011

L'Ajuntament de Premià de Mar ja disposa del seu Mapa del Patrimoni Cultural. Realitzat a través d'un conveni entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, el mapa inventaria 196 elements, 133 (un 67,8%) dels quals són de patrimoni immoble. Altres categories que conté són patrimoni documental, amb 22 elements (un 11,2%); moble, amb 14 elements (un 7,1%); immaterial, amb 13 elements (un 6,6%); i natural, amb 14 elements (un 7,1%). 

La realització de Mapes del Patrimoni Cultural Local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi concret i la seva valoració. Això permet que les corporacions locals tinguin un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i puguin establir mesures per a la seva protecció i conservació així com planificar-ne la rendibilització social.


A Premià de Mar és la primera vegada que es fa un recull exhaustiu i sistemàtic dels elements patrimonials locals, en el qual també s'han tingut en compte col·leccions privades. El Mapa permet la seva actualització a mesura que vagin apareixent noves dades i informacions dels elements catalogats. 

Podeu consultar el Mapa de Patrimoni Cultural de Premià de Mar clicant aquí.