Escut de Premià de Mar
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
31 OCTUBRE 2013
  • La nova llei d'educació que vol implantar el govern del Sr. Rajoy és sense cap dubte un retrocés al passat i una perillosa involució.

    La LOMCE, per al Partit Popular, és un instrument més, dels molts que està utilitzant, per convertir el nostre estat de dret en un estat de dretes. Un estat de dretes amb l'objectiu de recentralitzar el poder, atorgar el protagonisme al mercat lliure i reduir al màxim el valor del servei públic, impulsant de nou una societat classista on es pretén beneficiar els que més tenen i abandonar a la seva sort els més necessitats, trencant els principis de solidaritat i d'igualtat d'oportunitats que fins ara han estat garantits en la societat que entre tots hem anat construint. La LOMCE contribueix a aquest objectiu de canvi ideològic. Per tant no és una llei de qualitat, és una contrareforma ideològica. És un atac directe a l'escola, a l'educació i especialment al sistema públic. És un instrument per a la involució, no pas per donar respostes positives ni per encarar els reptes actuals i futurs de l'educació.

    Aquesta llei significa el retorn a les involucions educatives de les dretes amb:

    • La falsa millora de la qualitat.
    • La segregació i classificació de l'alumnat entesa com a missió del sistema.
    • La segregació dels alumnes per sexes.
    • La recentralització del sistema educatiu.
    • La negació del català com a llengua vehicular.
    • El menyspreu a la participació de la comunitat educativa.
    • El menyspreu al paper dels ajuntaments en l'educació.

    El model català de coresponsabilitat educativa que s'ha impulsat en els darrers anys, en  què la proximitat i la cohesió social han estat dos motors de la participació municipal, s'esvaeix com l'escuma de les onades. Els i les socialistes volem reforçar el paper del món local, i en aquesta línia proposem, també, la modificació de la LEC.
    El passat 28 de maig el PSC va assistir a la cimera d'educació i hem de dir que amb el tema de la llengua el govern català ens tindrà al costat, però amb la política de retallades que ha estat aplicant, la greu insuficiència de les beques menjador, el tancament d'escoles públiques o la pèrdua de grups classe i l'increment de places concertades en la mateixa zona, ens hi trobarà al davant.
    Ara que s'ha iniciat la tramitació parlamentària de la LOMCE, és el moment de les modificacions, de les propostes de canvi de l'articulat. I  també és el moment de continuar amb les mobilitzacions, les reivindicacions, el treball conjunt i l'esforç de la comunitat educativa, en tots els àmbits, per frenar i girar el timó cap a un futur que no miri al passat, sinó que l'encari per dotar el sistema educatiu de les eines per formar persones i preparar-les per respondre amb millors condicions els difícils reptes actuals i els de futur. Per fer que els joves tinguin un futur aquí, al nostre país, i no hagin de marxar. Per canviar la societat, per canviar de futur.