Escut de Premià de Mar
Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) 2015-2019
19 NOVEMBRE 2015
  • Tal i com hem anat fent els darrers anys, uns dies abans que passés a aprovació del ple,  vàrem presentar en un acte obert a tothom el projecte del pressupost per al 2016. D'aquesta manera, els assistents van poder aclarir dubtes i dir la seva sobre la proposta presentada. 

    Però la participació dels premianencs al pressupost no acaba, ni de bon tros, aquí. Des d'ara i durant tot el 2016, tothom que ho vulgui pot consultar el pressupost a través del web municipal i fer-hi totes aquelles aportacions que consideri oportunes.  Perquè, tal i com es va explicar durant l'acte de presentació, “el pressupost és dinàmic i durant l'any va variant en funció de les necessitats i els imprevistos que van sorgint”.

    Una de les principals novetats del pressupost per al proper any és que per primera vegada s'ha elaborat seguint un punt de vista analític. D'aquesta manera,  a més del format utilitzat habitualment segons el qual el pressupost es pot consultar per partides, aquesta vegada també permet conèixer quina quantitat real es destina a cada un dels serveis o activitats que es porten a terme al llarg de tot l'any. Hem de destacar que aquest nou format ha estat possible gràcies a la col·laboració dels treballadors municipals que hi ha intervingut, que han hagut de fer un doble esforç perquè fos possible tirar-lo endavant.

    Paral·lelament, aquest inici de curs ha estat marcat per diverses jornades informatives i processos participatius: el nou pla de millora per fer possible que Premià de Mar tingui uns carrers més nets, amb diverses mesures que s'aniran aplicant progressivament entre aquest 2015 i el 2016 i que se centren en  la lluita contra l'incivisme, una millora del servei i la resolució de temes conflictius. El nou model d'enllumenat, que en farà possible la renovació de bona part del que tenim actualment, a més de la incorporació de  bombetes led i la posada de marxa d'un sistema de telegestió. Tot plegat per fer possible que els  premianencs tinguem un servei més sostenible i amb un major estalvi energètic. I, finalment, tenim en marxa el procés participatiu sobre el port, en el qual els premianencs tenen l'oportunitat, dins del marc legal que ens pertoca, de  dir la seva sobre els accessos,  els possibles usos i activitats de l'espai públic, i també els possibles continguts pels dos edificis públics que esdevindran equipaments municipals o  altres  activitats públiques que s'hi podrien fer en el futur.

    Entre els nostres principals compromisos per a aquest mandat hi havia els de continuar treballant per arribar a la màxima transparència i que els premianencs poguessin ser partícips de les decisions més importants del poble. Uns compromisos que continuarem tirant endavant, amb nous processos de debat o de participació ciutadana sempre que hi hagi ocasió, i que esperem que comptin amb una cada vegada major resposta per part de la ciutadania.