Darrerament han circulat diversos comentaris amb l'objectiu de fer creure que l'equip de govern es desdeia de la voluntat sorgida de la consulta de popular en la qual es va decidir que s'havia de tirar endavant l'expropiació. Res més lluny de la realitat.
Un cop feta la valoració, per part d'un arquitecte extern, del cost de l'expropiació, l'enderrocament de l'edifici, la urbanització, la construcció d'equipaments i el seu manteniment, la xifra ascendeix a 12.117.000 €.
Les opcions perquè l'Ajuntament pugui assumir aquest cost sense que el ciutadà se'n vegi perjudicat amb una gran pujada d'impostos o una disminució important de serveis o inversions són molt poques. L'opció que veiem més viable és la de negociar amb els propietaris de l'edifici de manera que, a canvi de permetre'ls la construcció en un 9,2%, l'Ajuntament, i per tant el poble, pugui aconseguir un 90,8% de zona verda i equipaments. D'aquesta manera, l'Ajuntament només hauria de fer una inversió d'uns 4,7M €, una xifra que pot assumir sense problemes i sense conseqüències per a la ciutadania.
Pel que fa al creixement urbanístic l'increment seria mínim, sense oblidar que, contràriament al que intenten fer creure alguns grups municipals, el nombre d'habitants de Premià de Mar és exactament el mateix que fa 10 anys.
Convergència i Unió continua, per tant, apostant fermament per un Can Sanpere públic amb zones verdes i equipaments, però sempre tenint en compte que en cap cas la ciutadania n'ha de sortir perjudicada.