Els educadors i educadores de carrer adapten la seva feina a la crisi per la COVID-19
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
07 ABRIL 2020

La feina habitual de l'equip d'educadors i educadores de carrer que realitzen les seves tasques a Premià de Mar s'ha vist alterada també per la crisi de la COVID-19, obligant a modificar els seus protocols habituals i adaptar-los a noves fórmules com el teletreball o l'ús de les xarxes socials.

En aquest sentit, i amb l'objectiu de tenir una comunicació propera amb els joves amb els quals treballen, aquests professionals fan servir un compte d'Instagram. Mitjançant aquesta xarxa, l'equip ha comunicat  als joves que el servei segueix en marxa tot i el confinament, al mateix temps que comparteixen informacions d'àmbits com la salut, l'educació, l'àmbit laboral o el lleure, entre d'altres.

D'altra banda, des de la proclamació de l'estat d'alarma i mitjançant el teletreball, l'equip ha estat elaborant diversos projectes i documents amb l'objectiu d'establir accions per impulsar la dinamització comunitària dels joves, així com per actualitzar la informació sobre els casos que atenen, tant a l'institut Premià de Mar, com al despatx.

De la mateixa manera, l'equip està elaborant documents sobre temàtiques com la sexualitat i les relacions afectives o el consum de tòxics per donar resposta a la necessitat d'informació i recursos entorn d'aquestes qüestions que, segons han detectat, hi ha entre els joves amb els quals treballen habitualment.

Cal recordar que el projecte Educadors de carrer té per objectiu donar acompanyament i suport a infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat i les seves famílies, així com dur a terme accions preventives en possibles conductes de risc.

Reforç educatiu

D'altra banda, l'Ajuntament manté el servei de reforç educatiu que habitualment es realitza des de la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras. Aquest reforç s'ofereix a nenes i nens, alumnes de primària, de famílies derivades dels Serveis Socials, i que necessiten ajuda en els estudis. Els i les alumnes que hi participen reben pautes per realitzar tasques diàries de l'escola, amb especial atenció en la lectura, i compten amb una hora de classe individual a través d'Skype.

^