Àgora de debat

Àgora

El grup d'informació, anàlisi i debat ‘Agora´ és un espai mensual de debat organitzat per la Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras i conduït pel sociòleg i politòleg premianenc, Lluís Soler Alsina.

Què és Àgora i  què pretén

A Premià, com en d'altres municipis, disposem de la possibilitat d'assistir a cursos, xerrades i conferències. I, és clar, també hi ha llocs on podem quedar amb amics, veïns i coneguts per xerrar. En canvi, se'ns fa difícil trobar àmbits on poder informar-nos de forma rigorosa i, al mateix temps, debatre en igualtat de condicions.

Àgora pretén omplir aquest buit. Conscients que no hi ha democràcia de qualitat sense ciutadania participativa, ben informada i amb capacitat crítica, ofereix un espai on poder debatre i parlar sobre els temes d'actualitat que ens afecten. De forma oberta i participativa, sí, però al mateix temps amb dades, documentació i elements d'anàlisi per tal de debatre amb coneixement de causa.

Quins temes analitzem i debatem

Podem tractar qualsevol aspecte de la realitat que ens afecti, ja sigui a nivell local, nacional o global. A tall d'exemple, en passades sessions hem tractat qüestions com ara l'augment de la pobresa i l'exclusió social, les noves propostes de democràcia participativa, l'auge dels populismes, l'escenari econòmic i geopolític postcovid, la situació a l'Afganistan, etc. El ventall, però, és obert als suggeriments de totes les persones que hi participin.

SESSIONS

  • 10 octubre
  • 7 de novembre
  • 12 de desembre 
  • 9 de gener
  • 6 de febrer
  • 5 de març
  • 9 d'abril
  • 7 de maig
  • 4 de juny

+ INFORMACIÓ

Qui hi pot participar i com fer-ho

Tothom hi és convidat. L´únic que cal fer és inscriure-s'hi, tot aportant el nom i les dades de contacte, ja sigui a la Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras de Premià de Mar o en començar la sessió d´Àgora.

Com funciona

Ens reunim d'octubre a juny el primer dimarts de cada mes de 18 a 20 h a la Biblioteca Martí Rosselló, de Premià de Mar. 

En començar les sessions, el coordinador fa una introducció dels aspectes a debatre, proposa línies de reflexió i debat i suggereix la lectura de diversos documents. Tot seguit, tothom pot participar-hi i aportar les seves dades, informacions i idees.

Trobades:
 
 
 
Cap al món de Matrix: «fake news», desinformació i postveritat (I)
DIMARTS
9
ABRIL
18:00 h
^