Escut de Premià de Mar
Les parades es limitaran a professionals i la llicència d'ocupació s'ha de demanar abans de diumenge dia 11
Notes de Premsa
07 ABRIL 2021

El PROCICAT ha anunciat la normativa per la qual, davant de la situació de pandèmia per la COVID-19, es regiran les parades durant la diada de Sant Jordi. La primera norma és que, enguany, només hi podran participar els i les professionals dels sectors del llibre i de la flor amb establiment comercial a Premià de Mar, o que, malgrat no disposar d'un establiment fix de venda, tinguin el seu domicili fiscal a la vila.

Per tal d'evitar aglomeracions, les parades s'instal·laran preferentment davant de cada establiment. Es podrà instal·lar la parada el dimecres i dijous previs a la diada.

En els casos de professionals sense establiment fix o bé, en aquells establiments on l'amplada del carrer o de la voravia dificulti la prevenció d'aglomeracions, els i les professionals podran situar-se a la plaça de l'Ajuntament o a la dels Països Catalans, al lloc que els indiquin el personal municipal, i separats de les altres activitats. La instal·lació de les parades en aquests espais públics només podrà fer-se el dia 23 d'abril.

Les parades seran les responsables del control de l'aforament i de garantir la distància interpersonal. També hauran de disposar de les mesures higièniques necessàries. En cas que hi hagi autors o autores signant volums, s'aplicarà el protocol específic per aquesta activitat.

En qualsevol cas caldrà seguir les instruccions del personal tècnic municipal.

Els i les professionals interessats/des a instal·lar una parada, hauran de demanar la corresponent llicència d'ocupació de la via pública, mitjançant instància genèrica, abans del pròxim diumenge, 11 d'abril.