Escut de PremiÓ de Mar
Notes de Premsa
13 MARă 2018

L'activitat formarÓ part del programa “Diumenges en FamÝlia”

Un any mÚs, coincidint amb el diumenge mÚs proper als Idus de Marš, diumenge vinent, dia 18 de marš, se celebrarÓ la Festa Romana al Museu RomÓ de PremiÓ de Mar, una activitat que arriba enguany a la seva quarta ediciˇ i que serveix tambÚ per a  celebrar el tercer aniversari de la inauguraciˇ d'aquest equipament.

La Festa, que a mÚs serÓ l'activitat del programa “Diumenges en FamÝlia” del mes de marš, comenšarÓ a les 11 del matÝ i fins a les 3 de la tarda se succeiran les activitats tant a l'interior del Museu RomÓ, on es farÓ jornada de portes obertes, com a l'exterior de l'espai. Es podran veure maniobres de legionaris, jocs de gladiadors i tallers d'oficis romans aixÝ com tambÚ una demostraciˇ d'agrimensura o com els romans dissenyaven carreteres o urbanitzaven una ciutat amb tŔcniques i estris de l'Ŕpoca. Com a novetat d'aquest any, es farÓ una demostraciˇ d'elaboraciˇ de cervesa artesana antiga.

La IV Festa Romana obre les VIII Jornades de Difusiˇ del Patrimoni de la LaietÓnia, antic Festival LaietÓnia, que es desenvoluparÓ fins el mes d'octubre a diverses poblacions de la comarca.

L'any de l'ampliaciˇ del Museu RomÓ

La IV Festa Romana serÓ la darrera abans de l'ampliaciˇ del Museu RomÓ, unes obres que han de comenšar el segon semestre de 2018 i que permetran completar l'excavaciˇ del jaciment de Can Ferrerons i la seva muse´tzaciˇ. Aquests treballs haurien d'estar enllestits l'any 2020 i compten amb un pressupost total de d'1.587.000€, la meitat dels quals estan subvencionats grÓcies als fons europeus FEDER.

Cartell festa romana