Diumenge se celebra la IV Festa Romana
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
13 MARš 2018

L'activitat formarà part del programa “Diumenges en Família”

Un any més, coincidint amb el diumenge més proper als Idus de Març, diumenge vinent, dia 18 de març, se celebrarà la Festa Romana al Museu Romà de Premià de Mar, una activitat que arriba enguany a la seva quarta edició i que serveix també per a  celebrar el tercer aniversari de la inauguració d'aquest equipament.

La Festa, que a més serà l'activitat del programa “Diumenges en Família” del mes de març, començarà a les 11 del matí i fins a les 3 de la tarda se succeiran les activitats tant a l'interior del Museu Romà, on es farà jornada de portes obertes, com a l'exterior de l'espai. Es podran veure maniobres de legionaris, jocs de gladiadors i tallers d'oficis romans així com també una demostració d'agrimensura o com els romans dissenyaven carreteres o urbanitzaven una ciutat amb tècniques i estris de l’època. Com a novetat d'aquest any, es farà una demostració d'elaboració de cervesa artesana antiga.

La IV Festa Romana obre les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de la Laietània, antic Festival Laietània, que es desenvoluparà fins el mes d'octubre a diverses poblacions de la comarca.

L'any de l'ampliació del Museu Romà

La IV Festa Romana serà la darrera abans de l'ampliació del Museu Romà, unes obres que han de començar el segon semestre de 2018 i que permetran completar l'excavació del jaciment de Can Ferrerons i la seva museïtzació. Aquests treballs haurien d'estar enllestits l'any 2020 i compten amb un pressupost total de d'1.587.000€, la meitat dels quals estan subvencionats gràcies als fons europeus FEDER.

Cartell festa romana

^