Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
04 JUNY 2019

Ja ha finalitzat la primera fase de l'obra escultòrica que l'artista Pere Baguena ha estat duent a terme els darrers mesos a un conjunt de palmeres washingtonianes que van cremar l'estiu passat al parc de Can Fitó.

Després de l'incendi, l'Ajuntament va contactar amb l'escultor perquè fes una intervenció per convertir els troncs cremats de les palmeres en una obra artística que dignifiqués l'entrada a Premià de Mar venint des del nord, en un procés que ha comptat amb la participació de les escoles. Baguena va proposar esculpir els troncs, fent servir moto-serres de diferents mides, i convertir-los en caps humans que miren en diferents direccions en un conjunt que s'ha titulat La terra escolta. Els caps han quedat coberts de vernís per protegir-los de les inclemències meteorològiques.    

Mentre ha durat el procés, alumnes de diverses escoles de la vila han visitat l'indret per conèixer els treballs de la mà de l'artista i seguir la transformació dels troncs en figures humanes. A partir d'aquestes visites, els estudiants han estat aportant idees, algunes de les quals s'aplicaran al conjunt escultòric en una segona fase del projecte, el curs vinent.

Pere Baguena (Barcelona, 1977) va créixer a Premià de Mar i ha passat gran part de la seva vida al Maresme. Ha participat en diverses exposicions tant individuals com col·lectives. La terra escolta és la seva primera obra exposada en espai públic.