Escut de PremiÓ de Mar
Notes de Premsa
09 JULIOL 2019

Aquest matÝ s'ha fet a la plaša de l'Ajuntament l'enlairada de coets i la repicada de campanes, que simbolitzen el tret de sortida de la Festa Major. Aquesta tarda i nit, entre altres, se celebraran l'Euf˛ria petita, el Sopar popular, el concert Tribut als Beatles i l'Euf˛ria. DemÓ dia de Sant Crist˛fol, se celebrarÓ l'Ofici Solemne de Festa Major, el pregˇ i el Desembarcament. El Desembarcament petit es farÓ dijous a la tarda.

Els actes de Festa Major s'allargaran fins diumenge 14, dia en quŔ es tindrÓ lloc la Diada Castellera, les concentracions pirata i premiamenca, l'expulsiˇ i el Gran Castell de Focs d'Artifici.

Punt lila
El Punt Lila, l'espai dedicat a la informaciˇ i prevenciˇ d'actituds sexistes, tornarÓ a estar present durant els actes mÚs multitudinaris, concretament durant l'Euf˛ria d'avui dimarts dia 9 a la plaša de l'Ajuntament, al Ball Tronera de divendres dia 12 a la Gran Via de LluÝs Companys, i als concerts a la platja dels dies 10, 12 i 13 a la platja de Llevant. Enguany, i com a novetat, hi haurÓ tambÚ un Punt Lila durant l'Assalt a l'Ajuntament posterior al Desembarcament Pirata, la nit del dimecres dia 10.

Reducciˇ del plÓstic no reutilitzable
ParalĚlelament, l'Ajuntament ha impulsat un seguit de mesures encaminades a reduir tant com sigui possible l'˙s d'objectes de plÓstic no reutilitzables. En aquest sentit, es minimitzarÓ l'˙s de plats, coberts i gots de plÓstic a esdeveniments gastron˛mics com ara el pa amb vi i sucre, la botifarrada i la paella popular, on es faran servir safates d'acer inoxidable i els coberts, gots i plats seran de materials procedents de recursos vegetals com la canya de sucre, el bamb˙ o la palla. A causa de la composiciˇ del seu material, aquests objectes es podran llenšar al contenidor de fracciˇ orgÓnica, el de color marrˇ, juntament amb les restes de menjar i els tovallons. TambÚ es disposarÓ de garrafes d'aigua amb dispensadors per reduir el volum d'ampolles de plÓstic. Una altra mesura prevista per reduir l'acumulaciˇ de plÓstics Ús la distribuciˇ d'un got reutilitzable a les diferents barres que s'instalĚlaran durant la festa. Aquest got es podrÓ obtenir amb el dip˛sit d'un euro que es recuperarÓ retornant-lo al punt de recollida. Aquest punt es trobarÓ a la plaša dels Pa´sos Catalans els dies 9, 10, 11 i 12 a partir de les 00 h, i a la platja de Llevant el dia 13 a partir de la 1 h.

Podeu consultar tota la programaciˇ al web de la Festa Major