La repicada de campanes i l'enlairada de coets donen pas a la Festa Major
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
09 JULIOL 2019

Aquest matí s'ha fet a la plaça de l'Ajuntament l'enlairada de coets i la repicada de campanes, que simbolitzen el tret de sortida de la Festa Major. Aquesta tarda i nit, entre altres, se celebraran l'Eufòria petita, el Sopar popular, el concert Tribut als Beatles i l'Eufòria. Demà dia de Sant Cristòfol, se celebrarà l'Ofici Solemne de Festa Major, el pregó i el Desembarcament. El Desembarcament petit es farà dijous a la tarda.

Els actes de Festa Major s'allargaran fins diumenge 14, dia en què es tindrà lloc la Diada Castellera, les concentracions pirata i premiamenca, l'expulsió i el Gran Castell de Focs d'Artifici.

Punt lila
El Punt Lila, l'espai dedicat a la informació i prevenció d'actituds sexistes, tornarà a estar present durant els actes més multitudinaris, concretament durant l'Eufòria d'avui dimarts dia 9 a la plaça de l'Ajuntament, al Ball Tronera de divendres dia 12 a la Gran Via de Lluís Companys, i als concerts a la platja dels dies 10, 12 i 13 a la platja de Llevant. Enguany, i com a novetat, hi haurà també un Punt Lila durant l'Assalt a l'Ajuntament posterior al Desembarcament Pirata, la nit del dimecres dia 10.

Reducció del plàstic no reutilitzable
Paral·lelament, l'Ajuntament ha impulsat un seguit de mesures encaminades a reduir tant com sigui possible l'ús d'objectes de plàstic no reutilitzables. En aquest sentit, es minimitzarà l'ús de plats, coberts i gots de plàstic a esdeveniments gastronòmics com ara el pa amb vi i sucre, la botifarrada i la paella popular, on es faran servir safates d'acer inoxidable i els coberts, gots i plats seran de materials procedents de recursos vegetals com la canya de sucre, el bambú o la palla. A causa de la composició del seu material, aquests objectes es podran llençar al contenidor de fracció orgànica, el de color marró, juntament amb les restes de menjar i els tovallons. També es disposarà de garrafes d'aigua amb dispensadors per reduir el volum d'ampolles de plàstic. Una altra mesura prevista per reduir l'acumulació de plàstics és la distribució d'un got reutilitzable a les diferents barres que s'instal·laran durant la festa. Aquest got es podrà obtenir amb el dipòsit d'un euro que es recuperarà retornant-lo al punt de recollida. Aquest punt es trobarà a la plaça dels Països Catalans els dies 9, 10, 11 i 12 a partir de les 00 h, i a la platja de Llevant el dia 13 a partir de la 1 h.

Podeu consultar tota la programació al web de la Festa Major 

^