Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
15 JUNY 2020

Avui dilluns s'enceta la temporada de platges a Premià de Mar, que estarà vigent fins al 15 de setembre. L'empresa Marsave és novament l'encarregada del servei de vigilància i socorrisme. Els socorristes estaran a la platja de 10 a 19 h, de dilluns a diumenge. En total hi ha 3 cadires de vigilància.

El mòdul de primers auxilis es troba ubicat a la platja de Llevant, on també hi ha els serveis per a persones amb mobilitat reduïda: una cabina de WC adaptada, una cadira amfíbia, que es cedeix a les persones amb mobilitat reduïda perquè puguin banyar-se amb un acompanyant, i una zona d'estacionament de vehicles. Els usuaris poden trobar dues zones d'ombra per a persones amb mobilitat reduïda, una a la platja de Llevant, a prop del mòdul de salvament, i una altra de menors dimensions a la platja del Bellamar, una novetat de la campanya de l'any passat que es manté enguany, com el canal nàutic de la platja de Llevant. També es mantenen les set línies de vida al llarg del litoral i el servei de megafonia de la platja de Llevant.

Com és habitual, la pàgina web de l'Ajuntament oferirà informacions sobre l'estat de les platges, com ara el color de la bandera, l'estat de la mar, l'índex de radiació solar o la possible presència de meduses, entre d'altres.

La temporada alta de neteja de la platja va començar l'1 de juny

Pel que fa a la neteja de la platja, el servei especial de la temporada alta es va iniciar l'1 de juny passat. El servei implica la neteja diària de la sorra i del passeig, el buidatge de les papereres i la neteja dels torrents, dutxes i accessos. La temporada alta de neteja es mantindrà activa fins al 30 de setembre i en aquest període hi treballaran diàriament tres peons, de 6 a 13 h, i un peó-conductor, de 3.30 a 10.30 h, que netejarà les platges de Llevant i del Bellamar amb un tractor amb màquina garbelladora. Això a banda, hi ha quatre punts de reciclatge al llarg del litoral premianenc.

Pel que fa a les guinguetes, es mantenen les tres que hi havia l'any passat, dues a la platja de Llevant i una altra a la del Bellamar. Totes les guinguetes oferieixen servei de consigna gratuït i disposen de serveis higiènics. En aquest sentit, una de les cabines sanitàries està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Les guinguetes instal·lades a la platja de Llevant tenen servei de lloguer de gandules i para-sols amb un cost màxim de 5 € al dia. També disposen d'una zona esportiva adjacent per practicar esports de forma gratuïta, a disposició de tots els usuaris de la platja.

Recordeu que a les platges també s'han de seguir les normes de seguretat sanitària.

Recomanacions platges