Escut de Premiā de Mar
La mociķ es va presentar a instāncies de la Coordinadora d'Associacions de Veīns de Premiā de Mar
Notes de Premsa
28 SETEMBRE 2020

El ple de setembre va aprovar una mociķ resolutiva perquč l'alta al padrķ municipal es faci d'acord amb la normativa, i de la mateixa manera que als municipis de la rodalia.

L'objectiu de la mociķ és el d'adequar les normes d'alta al padrķ municipal com a eina per fer front a les situacions d'ocupaciķ ilˇlegal d'habitatges, dins de les competčncies municipals. Per fer-ho, la documentaciķ acreditativa del domicili de residčncia serā el títol que legitimi l'ocupaciķ de l'habitatge. Aquest títol podrā ser el títol de propietat o bé el contracte vigent d'arrendament per l'ús de residčncia habitual, fent servir la possibilitat d'interpretaciķ per situacions diferents que permet la norma. D'aquesta manera s'iguala l'empadronament a tota la ciutadania del municipi i amb les mateixes condicions i garanties. Les entitats impulsores de la mociķ consideren que el fet que a Premiā de Mar, i a diferčncia de les poblacions veīnes, no es demanés aquesta documentaciķ per fer la inscripciķ al padrķ actuava com a efecte crida per a possibles okupes. Alhora, la mateixa norma ja regula l'obligaciķ d'empadronament en situacions de vulnerabilitat, com sempre s'ha estat fent.

Aquesta mociķ deixa sense efecte l'aprovada al ple municipal d'octubre de 2018 sobre el dret a l'empadronament i que permetia realitzar-lo sense haver de presentar el títol de propietat de l'habitatge on es volia empadronar ni el contracte de lloguer.

La mociķ la presentaven els grups municipals JxCAT-PDeCAT i PSC-UxP-CP fent-se cārrec de la solˇlicitud presentada a tots els grups per la Coordinadora d'Associacions de Veīns de Premiā de Mar i signada per vuit representants d'aquestes associacions.

La mociķ es va aprovar amb els vots favorables els grups municipals de JxCAT-PDeCAT, PSC-UxP-CP i C's, i els vots en contra d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP.