Notes de Premsa
El ple aprova una mociˇ per adequar l'empadronament a la normativa vigent
La mociˇ es va presentar a instÓncies de la Coordinadora d'Associacions de Ve´ns de PremiÓ de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
28 SETEMBRE 2020

El ple de setembre va aprovar una mociˇ resolutiva perquŔ l'alta al padrˇ municipal es faci d'acord amb la normativa, i de la mateixa manera que als municipis de la rodalia.

L'objectiu de la mociˇ Ús el d'adequar les normes d'alta al padrˇ municipal com a eina per fer front a les situacions d'ocupaciˇ ilĚlegal d'habitatges, dins de les competŔncies municipals. Per fer-ho, la documentaciˇ acreditativa del domicili de residŔncia serÓ el tÝtol que legitimi l'ocupaciˇ de l'habitatge. Aquest tÝtol podrÓ ser el tÝtol de propietat o bÚ el contracte vigent d'arrendament per l'˙s de residŔncia habitual, fent servir la possibilitat d'interpretaciˇ per situacions diferents que permet la norma. D'aquesta manera s'iguala l'empadronament a tota la ciutadania del municipi i amb les mateixes condicions i garanties. Les entitats impulsores de la mociˇ consideren que el fet que a PremiÓ de Mar, i a diferŔncia de les poblacions ve´nes, no es demanÚs aquesta documentaciˇ per fer la inscripciˇ al padrˇ actuava com a efecte crida per a possibles okupes. Alhora, la mateixa norma ja regula l'obligaciˇ d'empadronament en situacions de vulnerabilitat, com sempre s'ha estat fent.

Aquesta mociˇ deixa sense efecte l'aprovada al ple municipal d'octubre de 2018 sobre el dret a l'empadronament i que permetia realitzar-lo sense haver de presentar el tÝtol de propietat de l'habitatge on es volia empadronar ni el contracte de lloguer.

La mociˇ la presentaven els grups municipals JxCAT-PDeCAT i PSC-UxP-CP fent-se cÓrrec de la solĚlicitud presentada a tots els grups per la Coordinadora d'Associacions de Ve´ns de PremiÓ de Mar i signada per vuit representants d'aquestes associacions.

La mociˇ es va aprovar amb els vots favorables els grups municipals de JxCAT-PDeCAT, PSC-UxP-CP i C's, i els vots en contra d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP.

^