Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
29 OCTUBRE 2020

L'Ajuntament ha participat aquest matí a la jornada La participació dels municipis en la lluita contra la segregació escolar organitzada pel Departament d'Educació i el Síndic de Greuges amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

La sessió ha tingut per objectiu fer possible la participació de les administracions locals en el seguiment del Pacte contra la segregació escolar, i compartir i reflexionar conjuntament al voltant de les actuacions desenvolupades fins al moment i les implicacions per als ajuntaments.

En aquesta jornada, que s'ha fet telemàticament, l'Ajuntament ha format part del grup de treball relacionat amb els pactes locals, explicant iniciatives com la Taula per a la Diversitat i la Inclusió o les conclusions de l'Estiu Educador 2020.

Premià de Mar és un dels més de 100 ajuntaments catalans de més de 10.000 habitants que estan adherits al Pacte contra la Segregació Escolar, signat el 2019.

Cal recordar que durant aquest darrer any i mig, i en consonància amb el compromís adquirit amb aquest Pacte, l'Ajuntament ha desplegat el projecte "Mar de..." per portar l'Escola Municipal de Música a totes les escoles públiques, ha impulsat diferents activitats extraescolars en horari de menjador, està enllestint un nou servei municipal de PsicoPedagogia, ha facilitat connectivitat a Internet a tots els alumnes durant el confinament i està planificant, per a aquest curs 20-21, l'activació de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).