Escut de Premià de Mar
El departament de Salut ha ampliat la possibilitat de fer-se el test d'antígens als segons suplents de mesa
Notes de Premsa
11 FEBRER 2021

Un total de 20.516 persones censades a Premià de Mar estan cridades per votar en les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren el pròxim diumenge, 14 de febrer.

En concret hi haurà 28 meses repartides en 9 col·legis electorals, alguns dels quals han canviat respecte als darrers comicis celebrats, tot seguint recomanacions per evitar l'expansió de la pandèmia.

Precisament, el fet que els comicis se celebrin en un escenari de crisi sanitària ha portat a reforçar les mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19 als col·legis electorals. Així, s'ha previst que hi hagi un/a responsable de seguretat sanitària de l'Ajuntament que coordinarà els responsables d'aquesta matèria que hi haurà a cada col·legi electoral el dia de les eleccions. Aquestes persones vetllaran per l'accés ordenat dels votants, l'ús de les mascaretes, i garantiran la neteja de les mans dels electors. A més, s'han previst entrades i sortides diferenciades als col·legis, ventilació i distàncies de seguretat suficients.

Distribució horària 
D'altra banda, es recomana a la ciutadania que vagi a votar tot seguint una distribució de franges segons la situació sanitària de cadascú:

- Els col·lectius de risc, entre ells les persones grans, votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 9 a les 12 h.

- Els/les votants que no pertanyin a cap col·lectiu de risc i que no es trobin en quarantena votaran preferentment entre les 12 i les 19 h.

- Finalment, els col·lectius de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos– votaran al final de la jornada electoral, entre les 19 i les 20 h.

Durant la jornada hi haurà personal de l'Ajuntament donant suport a la infraestructura de les votacions i a la transmissió de dades. En aquest sentit, les de participació es faran públiques a les 13 i a les 18 h, aproximadament. Des del web municipal es podrà seguir la informació sobre la participació, així com els resultats de les eleccions quan es coneguin.

Tests d'antígens pels membres de les meses
Amb relació a la realització de tests d'antígens per als membres de mesa en les eleccions, el Departament de Salut de la Generalitat ha ampliat la possibilitat de fer-se el test als segons suplents. Aquestes persones poden demanar cita al Centre d'Atenció Primària (CAP) portant el nomenament i la targeta sanitària. Si per algun motiu els titulars i 1rs suplents de les meses no han rebut cita per fer-se el test, també poden demanar-la directament al CAP o al 061.