Notes de Premsa
20.516 premianenques i premianencs poden votar a les eleccions al Parlament
El departament de Salut ha ampliat la possibilitat de fer-se el test d'antÝgens als segons suplents de mesa
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
11 FEBRER 2021

Un total de 20.516 persones censades a PremiÓ de Mar estan cridades per votar en les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren el pr˛xim diumenge, 14 de febrer.

En concret hi haurÓ 28 meses repartides en 9 colĚlegis electorals, alguns dels quals han canviat respecte als darrers comicis celebrats, tot seguint recomanacions per evitar l'expansiˇ de la pandŔmia.

Precisament, el fet que els comicis se celebrin en un escenari de crisi sanitÓria ha portat a reforšar les mesures de seguretat i prevenciˇ de la COVID-19 als colĚlegis electorals. AixÝ, s'ha previst que hi hagi un/a responsable de seguretat sanitÓria de l'Ajuntament que coordinarÓ els responsables d'aquesta matŔria que hi haurÓ a cada colĚlegi electoral el dia de les eleccions. Aquestes persones vetllaran per l'accÚs ordenat dels votants, l'˙s de les mascaretes, i garantiran la neteja de les mans dels electors. A mÚs, s'han previst entrades i sortides diferenciades als colĚlegis, ventilaciˇ i distÓncies de seguretat suficients.

Distribuciˇ horÓria 
D'altra banda, es recomana a la ciutadania que vagi a votar tot seguint una distribuciˇ de franges segons la situaciˇ sanitÓria de cadasc˙:

- Els colĚlectius de risc, entre ells les persones grans, votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, Ús a dir, de les 9 a les 12 h.

- Els/les votants que no pertanyin a cap colĚlectiu de risc i que no es trobin en quarantena votaran preferentment entre les 12 i les 19 h.

- Finalment, els colĚlectius de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos– votaran al final de la jornada electoral, entre les 19 i les 20 h.

Durant la jornada hi haurÓ personal de l'Ajuntament donant suport a la infraestructura de les votacions i a la transmissiˇ de dades. En aquest sentit, les de participaciˇ es faran p˙bliques a les 13 i a les 18 h, aproximadament. Des del web municipal es podrÓ seguir la informaciˇ sobre la participaciˇ, aixÝ com els resultats de les eleccions quan es coneguin.

Tests d'antÝgens pels membres de les meses
Amb relaciˇ a la realitzaciˇ de tests d'antÝgens per als membres de mesa en les eleccions, el Departament de Salut de la Generalitat ha ampliat la possibilitat de fer-se el test als segons suplents. Aquestes persones poden demanar cita al Centre d'Atenciˇ PrimÓria (CAP) portant el nomenament i la targeta sanitÓria. Si per algun motiu els titulars i 1rs suplents de les meses no han rebut cita per fer-se el test, tambÚ poden demanar-la directament al CAP o al 061.

^