Escut de PremiÓ de Mar
Notes de Premsa
13 ABRIL 2021

La diada de Sant Jordi d'enguany es troba encara marcada per les restriccions imposades arran de la pandŔmia de la COVID-19. No obstant aix˛, i a diferŔncia de l'any passat, PremiÓ de Mar compta amb un programa d'activitats al voltant del dia del llibre i la rosa.

L'activitat mÚs immediata arriba demÓ dimecres, 14 d'abril, amb la presentaciˇ del llibre Swing. AllÓ on la vida venš, de Rafael Vallbona. L'acte es farÓ a les 19 h a l’Espai l'Amistat.

El divendres 23 d'abril, diada de Sant Jordi, hi haurÓ parades de llibres i roses, tot i que enguany es limitaran a professionals. El mateix dia es descobrirÓ a la plaša de l'Ajuntament una placa en record a l'escriptor i bibliotecari premianenc MartÝ Rossellˇ, mort el gener de 2010.  

La Biblioteca Municipal MartÝ Rossellˇ i Lloveras serÓ l'escenari de bona part dels actes del Sant Jordi 2021. AixÝ, els dissabtes 17 i 24 d'abril, a les 11 h, s'hi farÓ un taller de c˛mic sota el tÝtol Dibuixem el c˛mic del drac de Sant Jordi. L'activitat estarÓ adrešada a nens i nenes de 7 a 9 anys el dia 17 i de 10 a 12 anys el dia 24. La Biblioteca organitza tambÚ una exposiciˇ de novetats editorials de Sant Jordi el divendres 23; una trobada amb Esther Tallada, traductora de la novelĚla Llum d'agost, de William Faulkner, el 6 de maig a les 19 h, i una exposiciˇ sobre la figura del poeta Josep Carner, que es podrÓ visitar del 26 d'abril al 14 de maig. D'altra banda, la Biblioteca enceta tambÚ un club de lectura adrešat a nois i noies de 6Ŕ de primÓria amb sessions els dies 30 d'abril, 28 de maig i 18 de juny.

Finalment, el diumenge 25 d'abril, a les 12 h, tindrÓ lloc a l'Espai l'Amistat l'acte de lliurament dels premis del concurs literari de Sant Jordi 2021.

Lorena Luna, autora del cartell de Sant Jordi

La celebraciˇ de Sant Jordi compta tambÚ amb el cartell que presidirÓ els actes i que enguany Ús obra de l'artista argentina resident a PremiÓ de Mar Lorena Luna.

Lorena Luna, deixebla entre d'altres de Miquel Fernßndez i Pol Peirˇ, ha protagonitzat exposicions individuals, com Cara B al Centre CÝvic el 2019, i colĚlectives. El 2019 va guanyar el concurs de pintura de la Festa Major i el de l'Artardor. El 2020 va ser la guanyadora de la ronda final de l’Art Battle que es va disputar a l'Antiga FÓbrica Estrella Damm de Barcelona. Fins al 15 de maig exposa individualment al centre Alterarte de Matarˇ.

Cartell de la diada de Sant Jordi 2021. Lorena Luna.