Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
04 AGOST 2021

Davant la publicació d'un escrit a les xarxes socials per part de l'entitat “Corazón de la paloma”, en el qual s'afirma que ocells van resultar intoxicats durant un tractament a l'arbrat de Premià de Mar, l'Ajuntament informa del següent:

  • El passat 28 de juliol es va dur a terme un tractament fitosanitari als arbres plataners de tot el municipi per controlar les plagues del fong oïdi i de l'insecte tigre de plataner, una acció prevista dins del calendari ordinari per a la cura i el manteniment de l'arbrat de la vila. Prèviament es va informar de l'actuació a la ciutadania a través de les xarxes socials de l'Ajuntament advertint que, per evitar possibles molèsties, durant el pas del vehicle que efectuava el tractament es recomanava tancar finestres i balcons i no deixar-hi roba estesa ni animals de companyia. La comunicació es va reforçar mitjançant una bustiada als veïns dels carrers on es va fer l'actuació.
  • El tractament es va fer amb un producte sabonós absolutament innocu tant per a les persones com pels animals. En cap cas es van fer servir insecticides com Epik o Luqsol, tal com “Corazón de la paloma” insinua al text publicat.  
  • L'Ajuntament, disposant dels informes pertinents per part de les empreses implicades en el tractament, nega taxativament que cap animal de qualsevol espècie resultés afectat, intoxicat, i ni molt menys mort, a conseqüència de l'acció.  
  • En el text publicat, l'entitat no presenta cap prova documental ni gràfica per demostrar l'afirmació que realitza en el sentit que coloms o tórtores caiguessin intoxicades pel tractament.
  • En el mateix text es menciona el nom d'una treballadora municipal, situant-la de forma irresponsable en el focus de l'atenció pública i, el que és encara més greu, literalment s'anima a la ciutadania a incloure comentaris a les xarxes socials d'aquesta treballadora, un fet que l'Ajuntament qualifica d'execrable.
  • Per tot l'anteriorment exposat, l'Ajuntament de Premià de Mar exigeix a l'entitat “Corazón de paloma” que publiqui sense demora una rectificació a la seva publicació a les xarxes socials. Independentment d'aquesta exigència, l'Ajuntament posa en mans dels seus serveis jurídics la possibilitat d'emprendre accions legals contra els responsables de “Corazón de paloma” pels fets esmentats.