Escut de PremiÓ de Mar
Notes de Premsa
22 NOVEMBRE 2021

Dies enrere es va celebrar la primera trobada de la Taula de Planificaciˇ Educativa de PremiÓ de Mar.

Aquest nou ˛rgan neix a partir del Decret 11/2021, de 16 de Febrer, de la programaciˇ de l'oferta educativa i del procediment d'admissiˇ en els centres del Servei d'Educaciˇ de Catalunya.

L'objectiu de la Taula Ús coordinar i fer propostes al Departament d'Ensenyament en matŔria d'oferta i planificaciˇ educativa, tant de titularitat p˙blica com privada.  

La Taula de Planificaciˇ Educativa estÓ formada pel director, l'inspector, el secretari i planificador dels Serveis Territorials d'Educaciˇ i, per part de l'Ajuntament, l'alcalde Rafa Navarro i la regidora d'Ensenyament Elisenda Busquets, junt amb la cap i les tŔcniques de la regidoria.

Les propostes que es treballen i valoren a la Taula sorgeixen d'un nou ens de participaciˇ educativa, la Comissiˇ de Participaciˇ que estÓ formada per representants de les direccions de les escoles p˙bliques i concertades d'educaciˇ primÓria i secundÓria, representants de les AFA i dels sindicats del professorat.

L'objectiu de la Comissiˇ de Participaciˇ Ús generar i debatre propostes en matŔria de planificaciˇ i organitzaciˇ educativa al municipi. Un cop celebrada la Comissiˇ, l'inspector recollirÓ les propostes i convocarÓ la Taula que en farÓ la valoraciˇ tŔcnica.

Alhora, es mantÚ la Comissiˇ de Garanties d'Admissiˇ, ens encarregat de vetllar per l'escolaritzaciˇ equilibrada de l'alumnat amb necessitats educatives especÝfiques entre els centres del municipi.

Es mantÚ l'oferta de places de P3 pel curs vinent

D'altra banda, des de la Generalitat s'ha informat l'Ajuntament que l'oferta de preinscripciˇ per a P3 pel curs 2022-2023 serÓ la mateixa que en el present curs escolar. Des del Departament tambÚ s'ha assegurat que, si finalment s'aproven els pressupostos de la Generalitat, la rÓtio mÝnima dels alumnes de P3 baixarÓ dels 25 nens per classe actuals a 20, amb el que aix˛ implica de millora en la qualitat de l'ensenyament. En cas de no aprovar-se els pressupostos, la rÓtio baixaria igualment per˛ nomÚs a 23 alumnes per classe.