Ajuntament, Generalitat i comunitat educativa treballaran per l'organització i planificació educativa amb la nova Taula de Planificació i la Comissió de Participació
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
22 NOVEMBRE 2021

Dies enrere es va celebrar la primera trobada de la Taula de Planificació Educativa de Premià de Mar.

Aquest nou òrgan neix a partir del Decret 11/2021, de 16 de Febrer, de la programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres del Servei d'Educació de Catalunya.

L'objectiu de la Taula és coordinar i fer propostes al Departament d'Ensenyament en matèria d'oferta i planificació educativa, tant de titularitat pública com privada.  

La Taula de Planificació Educativa està formada pel director, l'inspector, el secretari i planificador dels Serveis Territorials d'Educació i, per part de l'Ajuntament, l'alcalde Rafa Navarro i la regidora d'Ensenyament Elisenda Busquets, junt amb la cap i les tècniques de la regidoria.

Les propostes que es treballen i valoren a la Taula sorgeixen d'un nou ens de participació educativa, la Comissió de Participació que està formada per representants de les direccions de les escoles públiques i concertades d'educació primària i secundària, representants de les AFA i dels sindicats del professorat.

L'objectiu de la Comissió de Participació és generar i debatre propostes en matèria de planificació i organització educativa al municipi. Un cop celebrada la Comissió, l'inspector recollirà les propostes i convocarà la Taula que en farà la valoració tècnica.

Alhora, es manté la Comissió de Garanties d'Admissió, ens encarregat de vetllar per l'escolarització equilibrada de l'alumnat amb necessitats educatives específiques entre els centres del municipi.

Es manté l'oferta de places de P3 pel curs vinent

D'altra banda, des de la Generalitat s'ha informat l'Ajuntament que l'oferta de preinscripció per a P3 pel curs 2022-2023 serà la mateixa que en el present curs escolar. Des del Departament també s'ha assegurat que, si finalment s'aproven els pressupostos de la Generalitat, la ràtio mínima dels alumnes de P3 baixarà dels 25 nens per classe actuals a 20, amb el que això implica de millora en la qualitat de l'ensenyament. En cas de no aprovar-se els pressupostos, la ràtio baixaria igualment però només a 23 alumnes per classe.

^