Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
09 JUNY 2022

Avui ha entrat en funcionament la nova Unitat d'Intervenció Cívica de la Policia Local de Premià de Mar, formada per 2 agents de paisà que patrullen amb l'objectiu de prevenir i sancionar actuacions incíviques als carrers, places i espais públics. La unitat centrarà la seva actuació en el compliment de la normativa de patinets elèctrics, la tinença responsable d'animals de companyia, incloent-hi la recollida de caques de gos, en evitar que es deixin escombraries fora dels contenidors i trastos vells al carrer, en les pintades a les parets o el respecte pel mobiliari urbà, entre d'altres.  

Els agents policials faran una primera tasca informativa o d'avís quan detectin algú que estigui portant a terme una actuació incívica, i posteriorment passaran a posar sancions, tal com estableixen les ordenances municipals. Periòdicament, l'Ajuntament de Premià de Mar publicarà els resultats de les actuacions d'aquesta Unitat policial. Aquesta iniciativa respon a la voluntat d'evitar les actuacions incíviques, de manera paral·lela a les accions de formació que es fan a les escoles, tallers amb diferents col·lectius, així com també a les accions d'informació mitjançant campanyes i cartelleria als carrers.

D'altra banda, actualment l'Ajuntament disposa de 2 agents cívics que recorren diàriament i en diferents horaris els carrers i places i s'encarreguen d'informar la ciutadania sobre els seus deures en matèria de civisme.