Notes de Premsa
En marxa una nova unitat de la Policia Local per lluitar contra l'incivisme
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
09 JUNY 2022

Avui ha entrat en funcionament la nova Unitat d'Intervenció Cívica de la Policia Local de Premià de Mar, formada per 2 agents de paisà que patrullen amb l'objectiu de prevenir i sancionar actuacions incíviques als carrers, places i espais públics. La unitat centrarà la seva actuació en el compliment de la normativa de patinets elèctrics, la tinença responsable d'animals de companyia, incloent-hi la recollida de caques de gos, en evitar que es deixin escombraries fora dels contenidors i trastos vells al carrer, en les pintades a les parets o el respecte pel mobiliari urbà, entre d'altres.  

Els agents policials faran una primera tasca informativa o d'avís quan detectin algú que estigui portant a terme una actuació incívica, i posteriorment passaran a posar sancions, tal com estableixen les ordenances municipals. Periòdicament, l'Ajuntament de Premià de Mar publicarà els resultats de les actuacions d'aquesta Unitat policial. Aquesta iniciativa respon a la voluntat d'evitar les actuacions incíviques, de manera paral·lela a les accions de formació que es fan a les escoles, tallers amb diferents col·lectius, així com també a les accions d'informació mitjançant campanyes i cartelleria als carrers.

D'altra banda, actualment l'Ajuntament disposa de 2 agents cívics que recorren diàriament i en diferents horaris els carrers i places i s'encarreguen d'informar la ciutadania sobre els seus deures en matèria de civisme.



^