Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
21 FEBRER 2023

El ple municipal de febrer va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups en ambdós casos, l'Agenda 2030 i l'Agenda Urbana Local.

Agenda 2030

L'Agenda 2030 és el full de ruta que les Nacions Unides van marcar per a totes les organitzacions i administracions públiques per arribar al desenvolupament sostenible. Es tracta d'un pla d'actuacions a curt, mitjà i llarg termini en els àmbits ambiental, social, econòmic o de governança que busquen millorar la qualitat de vida de la ciutadania, i que es concreten en un total de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que es desglossen en 169 fites.

En el cas concret de les accions a realitzar-se a Premià de Mar, que van comptar amb aportacions per part de tècnics municipals, dels grups polítics i d'un grup d'experts en els diferents ODS, l'Agenda 2030 serà la pauta de referència amb què comptarà l'Ajuntament per a la redacció dels futurs Plans d'Actuació Municipals i altres plans sectorials que es proposin.

Podeu consultar el document de l'Agenda 2030 en aquest enllaç.

Agenda Urbana Local

Per la seva part, l'Agenda Urbana Local es presenta com a l'instrument estratègic de Premià de Mar orientat a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) alineat amb el marc estratègic de les agendes supramunicipals, permetent a la vila:

  • Dissenyar un full de ruta estratègic i operatiu, amb visió transversal i coherent amb un horitzó 2030.
  • Alinear el marc estratègic local al marc global, estatal i regional: 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ONU), 10 Objectius Estratègics de l'Agenda Urbana Espanyola i les prioritats de l'Agenda Urbana de Catalunya.
  • Articular projectes transversals, amb capacitat de transformació estratègica, abordant de manera integral les problemàtiques urbanes locals.
  • Estar millor posicionat per a la captació de fons i les prioritats del període de programació 2021-2027 (Next Generation EU, “Plan Espanya Puede” – Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, etc.).

Per a la redacció de l'Agenda Urbana Local s'ha comptat amb les aportacions de la ciutadania, dels grups polítics i de tècnics municipals.

Podeu consultar el document de l'Agenda Urbana de Premià de Mar en aquest enllaç.