Notes de Premsa
El Ple aprova l'Agenda 2030 i l'Agenda Urbana Local
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
21 FEBRER 2023

El ple municipal de febrer va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups en ambdós casos, l'Agenda 2030 i l'Agenda Urbana Local.

Agenda 2030

L'Agenda 2030 és el full de ruta que les Nacions Unides van marcar per a totes les organitzacions i administracions públiques per arribar al desenvolupament sostenible. Es tracta d'un pla d'actuacions a curt, mitjà i llarg termini en els àmbits ambiental, social, econòmic o de governança que busquen millorar la qualitat de vida de la ciutadania, i que es concreten en un total de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que es desglossen en 169 fites.

En el cas concret de les accions a realitzar-se a Premià de Mar, que van comptar amb aportacions per part de tècnics municipals, dels grups polítics i d'un grup d'experts en els diferents ODS, l'Agenda 2030 serà la pauta de referència amb què comptarà l'Ajuntament per a la redacció dels futurs Plans d'Actuació Municipals i altres plans sectorials que es proposin.

Podeu consultar el document de l'Agenda 2030 en aquest enllaç.

Agenda Urbana Local

Per la seva part, l'Agenda Urbana Local es presenta com a l'instrument estratègic de Premià de Mar orientat a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) alineat amb el marc estratègic de les agendes supramunicipals, permetent a la vila:

  • Dissenyar un full de ruta estratègic i operatiu, amb visió transversal i coherent amb un horitzó 2030.
  • Alinear el marc estratègic local al marc global, estatal i regional: 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ONU), 10 Objectius Estratègics de l'Agenda Urbana Espanyola i les prioritats de l'Agenda Urbana de Catalunya.
  • Articular projectes transversals, amb capacitat de transformació estratègica, abordant de manera integral les problemàtiques urbanes locals.
  • Estar millor posicionat per a la captació de fons i les prioritats del període de programació 2021-2027 (Next Generation EU, “Plan Espanya Puede” – Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, etc.).

Per a la redacció de l'Agenda Urbana Local s'ha comptat amb les aportacions de la ciutadania, dels grups polítics i de tècnics municipals.

Podeu consultar el document de l'Agenda Urbana de Premià de Mar en aquest enllaç.

^