El primer ple ordinari del 2017 va resultar més breu i àgil que les darreres sessions del 2016. No obstant això no va estar mancat de debat, especialment a l'hora de tractar sobre les modificacions del POUM, el Pla d'Organització Urbanística Municipal que l'equip de govern presentava a aprovació. Les modificacions, una vintena en total, es van dividir en dos grups: un primer recollia aspectes exclusivament tècnics o de correcció d'errors, sobre els quals no es va plantejar cap debat polític. Una altra cosa eren modificacions més substancials sobre les quals l'oposició tenia coses a dir. Eren elements com la ubicació d'un servei de tanatori a la residència de Ca n'Amell, la possibilitat que les oficines bancàries poguessin tornar a instal·lar-se a la zona central de la Gran Via de Lluís Companys o que els baixos d'un edifici que s'haurà de construir al carrer Ramon i Cajal, i que seriem titularitat municipal, poguessin ser llogats o venuts.
A l'hora de votar, Joaquin Briones del PP, va rebutjar que el servei públic de tanatori s'ubiqui a ca n'Amell. Rafa Fernàndez, de la Coalició d'Esquerres, va alertar que, al seu entendre i amb modificacions com les que es presentaven l'actual POUM, al qual el seu grup va donar suport en el seu moment, es veu afectat pel que va qualificar de ‘deriva especulativa’. Josep Maria Molins, d'ERC, va incidir directament sobre la qüestió del tanatori recordant que havien demanat la seva retirada per debatre-ho amb més temps. Davant la conjuntura, va anunciar que hi votarien en contra. Des de Ciutadans, Josep Maria Cano va insistir en que la vida dels avis de la residència de Ca n'Amell no s'hauria de veure destorbada per la presència d'un tanatori públic. Andreu Mumbrú de Crida Prenianenca va fixar-se, entre d'altres elements, en la possibilitat de perdre el futurible local del carrer de Ramon i Cajal perdent així, va dir, un espai municipal en un barri molt mancat d'equipaments públics.
En el torn de resposta el tinent d'alcalde de Territori, Antoni Subirà, va explicar els motius del Govern per a proposar aquestes modificacions. En el cas concret de la possibilitat d'ubicar-se noves oficines bancàries a la Gran Via –un punt molt criticat per l'oposició que considera que atenta contra els interessos del petit comerç-, Subirà va treure ferro a les conseqüències de l'aprovació. Al final del debat, l'alcalde Miquel Buch, recollint les paraules de Rafa Fernàndez, va dir que el Govern manté l'esperit del POUM i va negar que hi hagi especulació.
A l'hora de passar a votació, primer es va considerar el bloc més tècnic, aprovat amb l’única abstenció de Crida, i després la resta de punts de forma individual. D'entre les modificacions més destacades, la que permet la ubicació d'oficines bancàries a la Gran Via, es va aprovar amb els vots en contra de Crida, Ciutadans i Coalició d'Esquerres, la del local del carrer de Ramon i Cajal amb el vots en contra de Crida i Coalició d'Esquerres, mentre que només els grups del Govern, CiU i PSC, van donar suport al tanatori de Ca n'Amell, per la qual cosa aquesta modificació va ser l’única que es va rebutjar.
Després d'aquest punt, l'interès de la sessió se situava en les tres mocions que es presentaven per part de l'oposició, per cert, totes tres aprovades per assentiment. ERC en presentava una demanant que és desenvolupi un projecte per a cobrir l'atenció d'infants amb necessitats educatives, involucrant el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, i amb la participació de les Àrees de Serveis Socials i Ensenyament de l'Ajuntament, i amb participació de l'Associació NEENS.. El regidor Pep Ripollès va defensar la moció. En el torn del Govern, la regidora d'Ensenyament, Esmeralda Calleja, va anunciar que l'Ajuntament s'hi sumava a la iniciativa.
Ciutadans presentava una moció per l'adhesió de Premià de Mar a la Xarxa Mundial de ciutats amigables amb la gent gran, un projecte s'hauria de presentar en el pròxim Consell de la Gent Gran. Per part del Govern va contestar la regidora de Gent Gran, Imma Morales que, tot i donar suport la moció, va anunciar que des del seu departament ja s'hi treballava.
I la tercera moció, presentada per Crida Premianenca i Coalició d'Esquerres, demanava facilitar l'organització d'esdeveniments públics als carrers i places per part de les entitats i centres educatius del poble. La redacció del text, que donava a entendre que totes les entitats del poble es trobaven amb dificultats econòmiques a l'hora d'organitzar activitats, va despertar controvèrsia amb el Govern que negava que fos d'aquesta manera. Finalment es va canviar el ‘totes’ per ‘algunes’.
Les tres mocions es van aprovar per assentiment.
Encara quedava el torn de precs i preguntes i aquí va ser on va tornar a aparèixer, una vegada més, la situació al voltant de can Sanpere. Crida Premianenca demanava al Govern sobre la darrera hora a la finca. Andreu Mumbrú, en la seva intervenció, va demanar al Govern que especifiqués si es tirava endavant el BCIL i l'expropiació, o si per contra s'estaven explorant altres vies, com la permuta de terrenys.
Per la seva part l'alcalde va contestar refermant-se en els punts de la moció aprovada en el ple de desembre.
En el mateix apartat, Esquerra demanava sobre la regulació dels clubs de cànnabis a la ciutat. La regidora de salut pública, Olga Safont, va explicar que hi ha un primer esborrany d'ordenança al respecte. I com a prec, Crida demanava que els regidors coneguessin experiències en gestió comunitària, i presentaven una llista d'espais entre els quals l'Ateneu Popular de Nou Barris. L'alcalde va dir que acollien la proposta i que ampliarien amb aportacions pròpies la llista d'espais a visitar.
El Ple va aprovar també, amb l'abstenció de Crida el conveni de col·laboració econòmica entre el Consell Comarcal i l'Ajuntament pel desenvolupament de Programes i Serveis vinculats al fet migratori per a l'any 2017.