Infants i Famílies

Infants i família

La Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras ofereix una programació variada d'activitats infantils per tal d'apropar la lectura i el coneixement científic als més petits (laboratoris de lectura, hores del conte, tallers Bibliolab etc.) i ofereix a les famílies un espai de famílies amb nadons on mares i pares comenten lectures relacionades amb la criança.

Les persones que formen part del grup de famílies amb nadons es troben quinzenalment a la sala de petits lectors, una sala adaptada als més petits, assolellada, amb butaques còmodes per a la lactància i amb mantes per a deixar els nadons a terra.

El grup està format majoritàriament per dones que acaben de tenir el primer fill. La necessitat de compartir la criança amb altres dones que passen per la mateixa experiència vital fa que aquest espai els resulti especialment satisfactori. És una etapa sovint difícil, solitària i plena de dubtes. El grup de fet acaba sent un grup d'ajuda mútua.

Les hores del conte per a nadons brinden l'oportunitat de participar en trobades d'oci de qualitat, en un entorn preparat per als nadons i amb uns espectacles delicats pensats per al gaudi dels nadons i les seves famílies. Es tracta que les famílies visquin experiències positives a la biblioteca. Així és com inicien moltes vegades l'hàbit d'acudir a la biblioteca com a espai d'oci cultural i de relació amb altres famílies.

La cessió mensual de l'espai de Petit lectors a l'associació premianenca de suport a la lactància materna, Pit de mar, ha fet que aquesta entitat hagi estat molt present en el grup de mares, i sovint les participants del grup s'han beneficiat també del servei que ofereix Pit de Mar.

Infants i Famílies:
Activitats per a l'animació i el foment de la lectura per als menuts de la casa
Acabes de tenir un nadó?
creatius, laboratoris de lectura, tallers literaris i tallers Bibliolabs
 
 
 
 
^