Les platges

Premià de Mar compta amb 2,5 km de litoral, al llarg dels quals s'hi troben 5 platges: platja de Llevant, platja de Bellamar, Pla de l'Os, Platja de la Descàrrega i Platja de Ponent.  Com a espai d'oci i lleure, durant la temporada d'estiu les platges incorporen els  serveis necessaris pel bon desenvolupament de l'activitat que s'hi realitza.

Les platges vigilades del municipi són: Platja de Llevant, Platja de Bellamar i un tram de la Platja Pla de l’Òs.

Consulta la qualitat de les aigües de banys Logo Agència Catalana de l'Aigua:
Platja de Llevant
Platja del Pla de l'Ós - Descàrrega

SERVEI DE SALVAMENT I SOCORRISME 

El servei de salvament i socorrisme a les platges de Premià de Mar, el realitza l'empresa Marsave, S.L.

El servei s'inicia el 15 de juny fins el 15 de setembre, de 10 h a 19 h de dilluns a diumenge a les platges de Llevant, Bellamar i un tram de la Platja Pla de l’Òs.

.

Recomanacions pels banyistes

Respecteu aquestes normes de bany i seguiu sempre les indicacions dels socorristes i de les autoritats locals.

 • Vigileu els nens en tot moment. Si no saben nedar, assegureu-vos que porten maniguets o un flotador.
 • Eviteu les zones de corrents: podeu ser arrossegats sense que us n'adoneu. Els dies de vent, procureu no utilitzar matalassos inflables ni flotadors perquè el corrent els pot arrossegar fàcilment. En cas de tempesta, sortiu sempre de l'aigua.
 • No us tireu de cap a l'aigua si no sabeu la profunditat que hi ha en un indret o si hi ha roques a la zona.
 • Si nedeu al mar feu-ho paral•lelament a la línia de la costa per no allunyar-vos de la zona de bany. Si no sabeu nedar, procureu que l'aigua no us cobreixi més amunt de la cintura i no us aparteu de la costa.
 • Respecteu un mínim de dos hores per banyar-vos després de menjar. Eviteu estar-vos massa estona a l'aigua i submergir-vos durant gaire temps, ja que això disminueix les defenses de l'organisme.
 • Respecteu les zones acotades amb balises per practicar esports nàutics, perquè podeu ser envestits per taules de surf, motos aquàtiques, etc.
 • Per evitar ferides és important utilitzar calçat adequat en zones de roques i en les superfícies on hi ha verdet, i anar amb compte amb els eriçons, les meduses i les aranyes de mar. A les dutxes públiques utilitzeu xancletes o un altre tipus de calçat adequat i que sigui antilliscant.

Si observeu alguna persona amb problemes dins de l'aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.

L'exposició al sol

Consells per a l'exposició solar:

 • Eviteu estar-vos massa estona al sol. Per protegir-vos utilitzeu para-sols, gorres, samarretes i ulleres de sol homologades.
 • S'aconsella començar a prendre el sol de manera gradual i evitar l'exposició prolongada i les hores de màxima intensitat, de les 11 a les 16 h.
 • Poseu-vos sempre un protector solar elevat (superior a 20), sobretot si teniu la pell sensible. Apliqueu-vos-el en quantitat suficient, una estona abans de l'exposició i periòdicament després de banyar-se o si se sua molt.
 • Vigileu que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats. Els nens menors de 6 mesos han d'estar a l'ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar.
 • Per evitar la deshidratació, beveu molta aigua i no prengueu gaires begudes alcohòliques.
 • A la platja, l'aigua i la sorra reflecteixen la llum i augmenten la intensitat solar

Meduses

.

Qualitat de les aigües de bany

 
 
^