Notes de Premsa
Comunicat de l'Ajuntament sobre Can Sanpere
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
12 GENER 2017

L'Ajuntament, assabentat de la notificació relativa a l'aturada del desallotjament de Can Sanpere i en relació a informacions dels darrers dies relacionades amb el procés d'expropiació fa saber el següent:

Can Sanpere, una antiga fàbrica ubicada al centre de la població, va ser adquirida en el seu moment als anteriors propietaris per una empresa dedicada a la promoció immobiliària, JOSEL SL, que pertany a Núñez i Navarro. Des d'aleshores, en diverses ocasions, aquests propietaris n'han demanat la modificació de la qualificació urbanística, intentant transformar-la en un espai per a la construcció d'habitatges. El posicionament de l'Ajuntament ha estat, en tot moment, rebutjar aquesta proposta i ha defensat aquest espai com a espai verd que inclogui equipaments per a tota la població.

Per  aquest motiu, el juny del 2006 el Ple municipal va aprovar inicialment el Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), en el qual es definia l'espai com a públic, amb 6.000 m2 aproximats de zona verda i 3.000 m2 aproximats d'equipaments.

Al desembre del 2014, es va fer una consulta popular perquè la ciutadania decidís si estava a d'acord en que l'Ajuntament expropiés els terrenys de l'antiga fàbrica Can Sanpere per destinar-los a zona verda i equipaments públics. El resultat  de la consulta, a la qual hi van participar 1.968 persones, va ser  favorable a l'expropiació, amb un resultat de 1.570 vots en aquest sentit.

Des d'aleshores, els Serveis Tècnics de l'Ajuntament han estat treballant per tirar endavant l'expropiació. Cal tenir en compte que una expropiació comporta un seguit de tràmits amb diverses administracions. Alhora, en aquest cas s'hi afegeix que l'Ajuntament està en procés de redefinició del POUM invalidat després d'una sentència interposada per l'empresa propietària de Can Sanpere.

Al mes de desembre, el ple municipal va aprovar una moció amb els següents acords:

1) Que es reafirmi la voluntat de destinar el terreny a on s'ubica l'antiga fàbrica Can Sanpere a zona verda i equipaments al servei de tota la població i mantenir el compromís de seguir amb el mandat popular de fer l'expropiació.

2) Que els equipaments seran de titularitat municipal.

3) Que es faci una valoració del cost de l'expropiació, enderrocament, urbanització, construcció d'equipaments i el seu manteniment i que es faci pública, i que el Ple municipal valori, a la vista de la xifra, la conveniència per a la població de realitzar tota aquesta despesa, si s'escau, amb una consulta.

4) Iniciar converses amb la Plataforma Can Sanpere 100% Públic per buscar espais alternatius per desenvolupar les activitats que puguin fer.

Finalment, el ple de desembre, també va acordar iniciar el procediment per a la declaració de la fàbrica de Can Sanpere com a Bé Cultural d'Interès Local i suspendre la llicència que, amb motiu d'una sentència, l'Ajuntament va haver de concedir a JOSEL SL l'any 2012 per a la  construcció d'un edifici industrial (les obres del qual no s'han iniciat mai).  

En aquests moments, l'Ajuntament continua treballant per tirar endavant l'expropiació de l'edifici per transformar-lo en zona verda i equipaments i per donar compliment a la moció i a l'acord aprovats al ple de desembre. 

Can Sanpere

^