Premià de Mar i Terrassa signen el conveni per a la creació de la Xarxa de Museus Tèxtils i de Moda de Catalunya
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
26 ABRIL 2018

Dimecres va tenir lloc a la sala d'actes del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT) l'acte de signatura del conveni entre aquest ens i l'Ajuntament de Premià de Mar, en representació del Museu de l'Estampació, mitjançant el qual es crea la Xarxa de Museus Tèxtils i de Moda de Catalunya.

L'objectiu del conveni signat és establir un mecanisme de col·laboració entre ambdues institucions a partir del qual puguin compartir coneixements i experiències, gestionar millor el seu patrimoni, desenvolupar projectes i activitats conjuntes relacionades amb el patrimoni tèxtil, i cooperar en fer accessibles els respectius fons i fer-ne la difusió adequada.

La signatura del conveni arriba després d'uns anys de treball conjunt entre els principals museus tèxtils catalans, compartint coneixement i experiència. Està previst que, al llarg de l'any, es sumin a Terrassa i Premià de Mar la resta de museus tèxtils i d'indumentària del país, o museus amb col·leccions de teixit, amb els quals es continuarà treballant en l'estudi i la difusió del patrimoni tèxtil.

En l'acte de dimecres hi varen intervenir el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguado, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez, el regidor de promoció de la ciutat de Premià de Mar, David Gutiérrez, i la directora-gerent del CDMT, Sílvia Carbonell.

Moment de la signatura del conveni amb el CDMT. Foto: Quico Ortega.
Moment de la signatura del conveni amb el CDMT. Foto: Quico Ortega.
^