El Ministeri de Medi Ambient iniciarà treballs de reparació del passeig marítim, a l'espera de l'aportació de sorra a la platja
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
22 MAIG 2018

La Demarcació de Costes del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, ha anunciat per a aquesta setmana l'inici d'obres d'emergència per reparar els danys que els temporals de llevant han provocat al sender de vianants i a les rampes d'accés a la platja del litoral de Premià de Mar, uns treballs que es complementaran amb una aportació de 6.750 m³ de sorra. El projecte del Ministeri contempla actuacions similars a Montgat, El Masnou, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar.

Segons la documentació aportada pel Ministeri es repararà un tram del sender de vianants, es posarà vorada, s'ompliran forats amb pedra i s'acabarà amb sauló compactat.

Aportació de sorra

El projecte indica que les aportacions de sorra, que encara no tenen data concreta, es faran a la platja de la Descàrrega, on s'abocaran 3.000 m³ de sorra, la del Pla de l'Os, amb 1.500m3, i la del Bellamar, amb una aportació de 2.250 m³, sumant un total de 6.750m3 de sorra. El mateix projecte concreta que no es farà l'aportació de sorra fins que hagin acabat els treballs a terra. No obstant això, s'adverteix que el vaixell draga que abocarà la sorra als tres punts de la platja ja es podrà veure fent treballs previs al nostre litoral des d'aquesta mateixa setmana.

L'aportació que farà el Ministeri es complementarà amb la que ha de fer la concessionària del port, Marina Port Premià, amb un total de 40.000 m³ de sorra. Cal recordar que l'Ajuntament va demanar de manera oficial el 9 de març passat a Marina Port Premià que s'efectuï el transvasament de sorres a les platges a ponent de les instal·lacions, una acció que serà assumida econòmicament per la concessionària en la seva totalitat tal com es contempla en el conveni de la concessió. L'ajuntament va sol·licitar en aquell moment que el transvasament estigui finalitzat abans de l'inici de la temporada de banys, el pròxim 1 de juny. Tot i això, des del consistori es continuarà reclamant a les administracions amb competències una solució definitiva per a les platges de Premià de Mar.

Imatge actual del sender de vianants de Premià de Mar

^