Notes de Premsa
El ple d'octubre es farà ja sota les modificacions del ROM
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
11 OCTUBRE 2018

El ple d'octubre, que tindrà lloc el pròxim dia 17, recollirà ja les modificacions que s'han introduït al Reglament Orgànic Municipal (ROM) que es van publicar al BOP el 31 d'agost passat. Les modificacions afecten qüestions relatives a la participació ciutadana a les sessions, el funcionament d'aquestes, les obligacions dels regidors o la publicació de l'ordre del dia, entre d'altres.

Un dels canvis més destacats dels que s'han introduït al ROM és que les entitats, associacions, plataformes i col·lectius tenen a partir d'ara dret a presentar mocions, precs i preguntes als plens. D'altra banda les mocions, que ja es distingeixen al ROM entre resolutives i no resolutives, s'hauran de presentar al registre de l'Ajuntament amb una antelació mínima de 10 dies hàbils abans del Ple, i cada grup municipal en podrà presentar un màxim de dues per sessió.

El ROM modifica també els temps de debat dels punts de l'ordre del dia del Ple, limitant els temps d´intervenció. D'altra banda les preguntes que, per la seva complexitat, no es puguin contestar en la mateixa sessió, es respondran per escrit a tots els grups municipals en un termini màxim de deu dies. Amb el ROM anterior aquest tipus de resposta s'havia d'efectuar en la següent sessió del Ple.

Una altra novetat és que, a partir d'ara, a banda de l'ordre del dia del Ple i del resum dels punts que el conformen, el web municipal publicarà també una còpia de les mocions que s'hagin de tractar a la sessió.

Pel que fa als deures dels regidors, les modificacions del ROM estipulen l'obligació de publicar les seves agendes institucionals, i de presentar anualment còpia de les declaracions de la Renda, de Patrimoni i de Societats.

^