Notes de Premsa
L'Ajuntament, a favor d'integrar-se a la zona 1
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
27 FEBRER 2019

Amb motiu de diverses peticions per part de veïns i veïnes perquè Premià de Mar s´integri a la zona tarifària 1 de rodalies Barcelona, l'Ajuntament vol aclarir el següent:

  • A principis de gener l'Ajuntament va comunicar a la direcció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la voluntat de sol·licitar l'ingrés del municipi a la zona tarifària 1 de transport públic metropolità.
  • El motiu d´aquesta petició és el fet que suposaria una disminució en el preu del bitllet i títols del sistema tarifari integrat i facilitaria el transport dels premianencs que cada dia es desplacen a la ciutat de Barcelona.
  • Cal tenir en compte que perquè Premià de Mar pugui esdevenir zona 1, també ho han de ser els municipis veïns més propers a Barcelona, que en aquests noments no ho són.
  • Segons una informació rebuda al mes de desembre per part de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), els municipis que han entrat a formar part de la tarifa metropolitana veuran aplicat un recàrrec sobre l´IBI de l´AMB (impost metropolità).
  • L'ATM afirma que l´any 2021 s´aplicarà un nou sistema de tarifes basat en les distàncies quilomètriques i es crearà grup de treball per tractar aquest nou model tarifari.
  • Des de l´Ajuntament es considera que Premià de Mar reuneix totes les condicions per formar part de l´Àrea Metropolitana de Barcelona i així ho ha traslladat als responsables.
  • L´Ajuntament vol deixar clar que continuarà fent totes les accions possibles perquè els premianencs es puguin beneficiar de les condicions econòmiques de la zona 1 i lamenta determinats rumors i comentaris dels darrers dies en sentit contrari.

Escrits de l’Ajuntament i de l’Autoritat de Transport Metropolità:  

Escrit Ajuntament-AMB

Escrit Ajuntament-AMB

Fitxer: Escrit_Ajuntament_AMB.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 527,55 kB

Escrit ATM- Ajuntament

Escrit ATM- Ajuntament

Fitxer: Escrit_ATM_Ajuntament.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 863,54 kB

^