Preguntes freqüents
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Documents
 
  • Quina diferència hi ha entre una preinscripció i una matrícula?

    La preinscripció és el procés per a sol·licitar plaça en un centre educatiu. La matrícula és el procés per a confirmar la inscripció en el centre una vegada obtinguda plaça. Per tant, la preinscripció no és vàlida a l'efecte de matrícula si aquesta no es fa efectiva en el centro en el termini corresponent.

  • Qui pot informar sobre la preinscripció?

    Els centres docents disposen de tota la informació, però podeu adreçar-vos a l'Oficina Municipal d'Escolarització. A més, durant el període concret de preinscripció que es marca oficialment, els centres organitzen trobades, visites i jornades de portes obertes perquè pugueu conèixer millor el seu funcionament, els serveis de què disposen i el projecte de centre o caràcter propi de cadascun.

  • Es pot presentar més d'una sol·licitud de preinscripció?

    S'ha de presentar una única sol·licitud de preinscripció. La presentació de més d'una sol·licitud comporta la invalidació dels drets de prioritat. Únicament es podran presentar sol·licituds separades quan es refereixin a ensenyaments de tipus diferents entre ells.

  • Si només es pot presentar una sol·licitud, com es fa per demanar més d'un centre?

    A l'imprès de sol·licitud s'hi poden indicar tots els centres als quals voldria accedir l'alumne/a, relacionats per ordre de preferència.

  • On es pot presentar la sol·licitud de preinscripció?

    La sol·licitud de preinscripció es pot portar al centre docent demanat en primer lloc o a l'Oficina Municipal d'Escolarització.

  • És possible que l'alumne/a no sigui admès al centre docent sol·licitat en primer lloc?

    Sí, perquè pot ser que les vacants que ofereix el centre siguin ocupades per alumnes amb puntuació més alta, d'acord amb el barem de prioritat, o amb necessitats educatives específiques.

  • Quins alumnes tenen preferència a l'hora d'assignar les places?

    Per assignar les places, quan en un centre docent hi ha més sol·licituds que vacants, s'aplica un barem de prioritat d'admissió, que és públic i té en compte diversos criteris específics i generals. El sistema prioritza el centre sol·licitat en primer lloc. Tots els centres han de reservar unes places destinades a alumnes amb necessitats educatives específiques.

Font: Contingut obtingut de diversos Ajuntaments.

^