El 20 de novembre se celebrarà a Premià de Mar la XXIX gala dels Premis Butaca
La Setmana dels Butaca inclourà dues obres de teatre a l'Espai l'Amistat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 OCTUBRE 2023

El dilluns 20 de novembre, a les 20.30 h, el Pavelló Municipal d'Esports acollirà la gala de la XXIX edició dels Premis Butaca. Les entrades, a un preu de 10 €, es podran adquirir a partir de demà dimecres al web de l'Espai l'Amistat.

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa l'edició d'enguany dels premis en un acte celebrat a l'Institut del Teatre de Barcelona. En el decurs de l'acte, que ha comptat amb la participació de l'alcalde Rafa Navarro, s'ha donat a conèixer el llistat de nominats als premis d'enguany entre els quals destaquen els muntatges “Tots eren fills meus”, “Golfus de Roma” i “Odissea”, amb 11, 8 i 5 nominacions, respectivament. El període de votacions s'obre avui dimarts al web dels Premis Butaca, on es poden consultar els nominats, i es mantindrà obert fins al dilluns, 13 de novembre.

Durant la seva intervenció a la roda de premsa, l'alcalde Rafa Navarro ha destacat que els Premis Butaca havien de tornar a Premià de Mar i que, juntament amb la regidora de Cultura, Bàrbara Anglí, vetllarà perquè no marxin de la ciutat. A banda de l'alcalde, han participat a la roda de premsa el president de l'Àrea de Cultura de Diputació de Barcelona, Jordi Martí, la responsable de l'Àrea de Públics de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat, Sílvia Duran, i la directora dels Premis, Glòria Cid. 

La setmana dels Butaca

Com ja es va fer l'any passat, la gala dels Premis Butaca vindrà precedida d'un seguit d'activitats que busquen situar Premià de Mar en el centre del teatre a Catalunya. En aquest sentit, s'han programat dues obres: “Tot el que passarà a partir d'ara” de Joan Yago, dirigida per Glòria Balañà i amb Nil Cardoner a l'escenari, que s'escenificarà el 15 de novembre, i al final de la qual tindrà lloc un col·loqui. L'altra obra, el 18 de novembre, serà “Lali Symon”, escrita i dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Emma Vilarasau. Totes dues obres es representaran a l’Espai l'Amistat.

Cal recordar que els Premis Butaca van néixer a Premià de Mar l'any 1995 sorgits del programa “Des de la butaca” de Ràdio Premià de Mar, actual Premià Mèdia. La d'enguany serà la segona de les 3 edicions de la gala dels Premis que es faran a Premià de Mar a partir de l'acord signat el 2022 entre l'Ajuntament i l'Associació Premis Butaca, i mitjançant el qual l'Ajuntament es converteix en patrocinador dels Premis.

Foto família nominats: Martí Escuder. 

Roda de premsa de presnetació dels Premis Butaca 2023

Roda de premsa de presnetació dels Premis Butaca 2023

^