Acords del ple municipal del mes d'octubre de 2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
19 OCTUBRE 2023

El ple municipal ordinari del mes d'octubre es va celebrar el dimecres 18 a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras. La relació de punts que es van passar a aprovació i la seva corresponent votació van ser les següents:Lectura i aprovació de l'acta de la sessió anteriorAprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.Modificació Pla estratègic de Subvencions 2023-2025L'Ajuntament de Premià de Mar va aprovar en data 15 de març de 2023 el Pla estratègic de subvencions 2023-2025.  Aquest expedient de modificació del Pla estratègic de subvencions és per incorporar una nova línia de subvencions que no estava prevista en el Pla aprovat.  La nova línia de subvencions que es vol incorporar, és per subvencionar a les famílies amb infants empadronats a Premià de Mar i que estiguin escolaritzats en llars d'infants privades, autoritzades i reconegudes per la Generalitat de Catalunya al nivell i2 al curs 2023/2024.

Aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.Modificació pressupostària número 18 de transferència de crèdit  Aquest expedient de modificació pressupostària de transferència de crèdit es porta a aprovació per dotar de consignació pressupostària suficient les assignacions als 7 grups polítics municipals constituïts el passat 27 de juny de 2023 arran de les eleccions municipals celebrades el 28 de maig de 2023.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.Rectificació d'ofici acord Ple municipal de 19 de juliol de 2023 de reconeixement extrajudicial de crèdit número 1 exercici 2023 relatiu a indemnització SECE En aquest expedient es rectifica d'ofici, per un error material, l'import del reconeixement extrajudicial de crèdit de la indemnització a l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA (SECE) aprovat al ple del 19 de juliol de 2023.

Aprovada amb els vots a favor dels grups municipals d'EP-JUNTS, del PSC-CP, d'ERC-AM, del PP i  de Cs i les abstencions dels de CP i PECP.  Aprovació provisional de les modificacions de les Ordenances Fiscals reguladores dels tributs municipals per l'exercici 2024 i següentsPer tal d'adaptar les Ordenances Fiscals Municipals a les novetats normatives, a la nova jurisprudència i amb la finalitat de millorar tècnicament els redactats de les mateixes es proposen les millores presentades per part de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona per l'exercici 2024  a les Ordenances Fiscals següents:  

  • Ordenança Fiscal núm. 1.1. General de gestió, inspecció i recaptació dels ingressos de dret públic municipals que haurà de regir per a l'exercici 2024.
  • Ordenança Fiscal núm. 2.1 Impost sobre Béns Immobles (IBI)
  • Ordenança Fiscal núm. 2.2 Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)
  • Ordenança Fiscal núm. 2.3 Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM)
  • Ordenança Fiscal núm. 2.4 Impost sobre l'Increment de Valors dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU)
  • Ordenança Fiscal núm. 2.5 Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO)  
  • Ordenança Fiscal núm. 3.2 Taxa d'ocupació de terrenys d'ús públic amb mercaderies, materials de construcció, runes, tanques, puntals, estintols, bastides i altres instal·lacions anàlogues.
  • Ordenança Fiscal núm. 4.5 Taxa per la prestació dels serveis d'intervenció administrativa en l'activitat dels ciutadans i les empreses
  • Ordenança Fiscal núm. 4.6 Taxa per prestació de serveis de cementiris
  • Ordenança Fiscal de Preu Públic núm. 2 Serveis Promoció Ciutat
  • Ordenança Fiscal de Preu Públic núm. 5 Serveis de l'Escola Municipal de Música
  • Ordenança Fiscal de Preu Públic núm. 8 Prestació del servei d'atenció domiciliària

Aprovades amb els vots a favor dels grups municipals d'EP-JUNTS, del PSC-CP, d'ERC-AM, de CP, del PP i de Cs i els contraris del de PECP. Acord de modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 4.7 Taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals per a l'exercici 2024 i següentsModificació normativa per adaptar-la als nous principis de “taxa justa” previstos a la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminants per a una economia circular.  

Aprovat amb els vots a favor dels grups municipals d'EP-JUNTS, del PSC-CP, d'ERC-AM, de CP, del PP i de Cs i les abstencions del de PECP.Aprovació inicial Ordenança reguladora del servei de gestió de residus municipals i neteja viària  Modificació de l'Ordenança reguladora del servei de gestió de residus i neteja viària, per tal d'adaptar-la a la nova normativa prevista a la Llei 07/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminants per a una economia circular i al nou model de recollida de residus que s'està implementant actualment al Municipi.

Aprovada amb els vots a favor dels grups municipals d'EP-JUNTS, del PSC-CP, d'ERC-AM, de CP, del PP i de Cs i les abstencions del de PECP.  Aprovació provisional Pla de Millora Urbana àmbit C Miquel Moragas 8-10  Per Resolució d'alcaldia de data 26/06/2023 es va aprovar inicialment el Pla de millora urbana a l’àmbit del Carrer Miquel Moragas núm.8 havent-se exposat al públic sense presentar-se cap al·legació. La proposta que ara es presenta és la seva aprovació provisional.

Aprovat amb vots a favor dels grups municipals d'EP-JUNTS, del PSC-CP, d'ERC-AM, de CP, del PP i de Cs i les abstencions del de PECP.MOCIONS NO RESOLUTIVES   Moció presentada pel grup municipal PECP per a establir mesures de protecció, control i cura dels ocells protegits que nidifiquen en el municipi de Premià de MarEl grup municipal PECP proposa al Ple municipal l'adopció del següent acord:  

  • “PRIMER: L'Ajuntament de Premià de Mar es compromet a establir protocols i mesures de protecció, control i cura dels ocells que nidifiquen en el municipi.  
  • SEGON: L'Ajuntament de Premià de Mar es compromet a la instal·lació de barreres i cartellera informativa a les platges on nidifiquen aquests ocells.  
  • TERCER: Signar un conveni de col·laboració amb l'associació GEPEC (Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans) o amb un altre entitat col·laboradora.  
  • QUART: la creació d'una Escola de Natura, amb l'objectiu de fer campanyes d'educació i sensibilització ambiental (tallers) a les escoles. I la difusió de recursos pedagògics per a docents i alumnes.  
  • CINQUÈ: Realitzar un estudi per a identificar i classificar els nius de les oronetes, avions i falciots que existeixen en el nostre municipi, a través d'una campanya educativa, sensibilitzadora i de participació on els veïns i veïnes puguin col·laborar a identificar els nius que tinguin d'aquesta espècie al seu voltant.  
  • SISÈ: Elaborar un cens i mapa de localització d'aquestes espècies amb els resultats obtinguts de l'acció del punt anterior.  
  • SETÈ: Obrir un espai en la pàgina web de l'Ajuntament per a publicar el resultat de l'estudi, cens i mapa elaborat que serveixi per al coneixement de tota la ciutadania, amb l'objectiu de crear un canal directe per si existeix alguna modificació o com a referència informativa.  
  • VUITÈ: Facilitar al veïnat o comunitats de propietaris on s'hagin albirat nius d'orenetes, falciots, o avions, un recipient, plataforma, caixa... per a recollir els excrements i que periòdicament es pugui procedir a la seva neteja.  
  • NOVÈ: L'Ajuntament de Premià de Mar, farà un estudi i cens d'aquelles colònies d'ocells invasors o amb superpoblació en el municipi per a conèixer al detall el nombre d'individus residents i amb la finalitat d'implantar mesures de control poblacional respectuoses amb les espècies.  
  • DESÈ: L'Ajuntament estudiarà la possibilitat d'incloure clàusules ambientals en els procediments de contractació pública que beneficien a aquells concurrents que garanteixin actuacions que milloren l'estat de conservació de la biodiversitat urbana.  
  • ONZÈ: Fer campanyes d'anellament científic, en col·laboració amb els centres educatius, entitats o associacions infantils, juvenils o ecologistes del municipi.
  • DOTZÈ: Donar a conèixer el contingut d'aquesta moció a tot el teixit associatiu del nostre municipi, a través dels canals de difusió propis del Consistori.”  

Denegada amb els vots a favor dels grups municipals del PSC-CP, de CP i de PECP, els contraris dels d'EP-JUNTS, d'ERC-AM, i les abstencions dels del PP i de Cs. Moció presentada pel grup municipal CP per al desplegament d'accions locals per a l'anàlisi de la gestió urbanística en l'àmbit de l'habitatge de nova construcció o en estat de desocupació anòmala i de mesures pel foment d'habitatge de lloguer assequible a Premià de MarEl grup municipal CP proposa al Ple municipal l'adopció del següent acord:  

  • “Primer.- Desplegar, en el marc de la nova Taula d'Urbanisme, una anàlisi tècnica, política i social de l'estat urbanístic del municipi, la seva densitat demogràfica, la declaració de zona de mercat residencial tensionat, i les seves repercussions, i les futures gestions de les parcel·les de Can Sanpere, Metal·logènia, Transmesa i Hortes de Ponent.  
  • Segon.- Aturar temporalment qualsevol acció de govern sobre els espais i temàtiques recollides a l'acord anterior, fins a finalitzar el procés d'anàlisi i conclusions, en el marc de la Taula d'Urbanisme.  
  • Tercer.- Engegar de manera prioritària i abans de finalitzar el 2024 el cens d'habitatges desocupats.  
  • Quart.- Activar abans de finalitzar el 2024 mesures que, de manera inicial, ajudin a contenir els preus dels lloguers i a promocionar l'habitatge de renda assequible i/o d'emergència social.”

Aprovada amb vots a favor dels grups municipals del PSC-CP, 3 d'ERC-AM, de CP, i de PECP,  i les abstencions dels d'EP-JUNTS, del PP i de Cs.

^