Consells sobre compres amb motiu del Black Friday
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Informació
06 NOVEMBRE 2023

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) informa que el divendres 24 de novembre serà el Black Friday. Davant d'aquest data, l'OMIC recomana preparar per endavant una llista amb aquells productes que es necessiten i tenir clar què es pot gastar.

Altres consideracions a tenir presents són:

  • Cal assegurar-se que al costat del preu rebaixat apareix l'original o el percentatge de rebaixa: si no és així, podria ser que el producte no estigui rebaixat.
  • Cal informar-se de la política de pagament, canvis i devolucions de la botiga. Si hi ha algun canvi en la política de l'establiment durant la campanya de Black Friday, ha de quedar palès.
  • En cas de comprar per Internet, hi ha 14 dies per retornar el producte. En canvi, si es compra en una botiga física, els responsables no estan obligats a canviar el producte, tret que estigui defectuós.
  • Quan es compra en línia, cal comprovar que sigui en llocs que ofereixin garantia.
  • És important conservar el tiquet o la factura, ja que és la prova per a qualsevol reclamació.
  • El producte que es compri durant el Black Friday ha de tenir la mateixa qualitat i comptar amb la mateixa garantia que si es compra fora del període promocional. Davant qualsevol problema, es pot demanar el full de reclamacions.

Des de l'OMIC es poden tramitar, de forma gratuïta, consultes, queixes o reclamacions i, en determinats casos, poden ser remeses als organismes competents, per tal que puguin seguir el seu curs. Des d'aquest servei també es poden promoure altres tipus d'accions en relació amb la defensa dels drets del consumidor. Cal demanar cita prèvia a través del web municipal o bé trucant al 93 741 74 00.

^