Notes de Premsa
L'Ajuntament de Premià de Mar denunciarà al Síndic de Greuges la passivitat de la SAREB amb relació a la legalització de l'edifici d'Enric Granados 27
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
10 ABRIL 2024

Davant de la situació de precarietat continuada dels veïns que ocupen la propietat de la SAREB al carrer Enric Granados, 27, l'Ajuntament de Premià de Mar vol comunicar el següent:

1. La iniciativa de l'Ajuntament de Premià de Mar ha permès establir una via de negociació amb la SAREB, que s'allarga des de començaments de 2022.

2. Aquestes gestions han donat fruits parcials: SAREB va paralitzar sine die el procés de llançament que tenia iniciat contra els inquilins de la finca i es va comprometre a estudiar l'assignació de lloguer social a tots els actuals ocupants, ja sigui en el mateix edifici o en d'altres de la seva propietat.

3. Així mateix, segons consta en acta de la reunió entre l'Ajuntament i SAREB realitzada el 12 de gener de 2024, SAREB es va comprometre a sol·licitar el certificat de final d'obra de la finca, condició indispensable per poder legalitzar la instal·lació elèctrica.

4. Durant tot aquest temps, i davant de les resolucions d'ENDESA de tallar el subministrament elèctric de la finca, aquest Ajuntament sempre ha fet gestions immediates per defensar les famílies que hi viuen, de vegades fins i tot per part del propi Alcalde a peu de carrer.

5. Els veïns i veïnes de la finca han rebut, efectivament, visites per part de treballadors de la SAREB per poder rebre informació de les seves situacions particulars, per tal d'avançar en l'assignació del lloguer social, en paral·lel al suport que les famílies reben des dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Premià de Mar.

Malgrat totes aquestes gestions i les bones paraules dels representants de la SAREB, la realitat és que a data d'avui les famílies que viuen a Enric Granados 27 continuen sense tenir una instal·lació elèctrica legalitzada i, de nou, han patit el tall de subministrament per part d'ENDESA. En comunicació directa de l'Ajuntament amb l'empresa, ENDESA informa que SAREB ha d'executar la instal·lació de centralització de comptadors. Sense aquesta instal·lació no es pot tramitar cap contracte social. Entenem, doncs, que les bones paraules de SAREB no s'han traduït en cap de les gestions que es van comprometre a executar durant l´última reunió mantinguda el 12 de gener d'enguany.

Per tot això, l'Ajuntament de Premià de Mar ha decidit elevar aquesta qüestió a la Sindicatura de Greuges, perquè pugui intermediar en aquesta situació que està posant en risc d'una vulnerabilitat extrema veïns i veïnes de la nostra vila. En paral·lel, seguim treballant a peu de carrer i des de Serveis Socials per atendre les famílies afectades.

^