Escut de Premià de Mar
 
Processos participatius
06 FEBRER 2017

Data d'inici: 06/02/2017
Data final: 26/02/2017

El dia 7 de març es va reunir el Consell Municipal de Cultura per tal de debatre, valorar i votar les 21 propostes fetes per la ciutadania a través del portal http://governobert.pdm.cat/  Aquestes són les propostes que van resultar escollides pel Consell i que es podran dur a terme amb els 15.000 € del pressupost municipal de cultura posat a debat:

  • I Love Premià: Premi de a la millor promoció de Premià de Mar feta en vídeo. Es proposa realitzar un vídeo sobre la vila que pugui esdevenir viral és a dir que es pugui escampar per la xarxa pel seu tractament artístic, la seva originalitat.
  • Premis d'arts plàstiques: Concurs d'arts plàstiques, pintura, escultura, fotografia i vídeo. Es pot fer un únic premi o per apartats. Les exposicions dels candidats poden anar en espais separats. Es pot recollir la votació del públic i la d'un jurat. El premis poden ser d'un 500 euros per categoria ja que la pretensió és que hi hagi nivell . 
  • Poemes per Sant Jordi: La idea es fer arribar la poesia catalana al conjunt del poble. Es proposa editar entre deu i quinze poemes d'autors i autores reconeguts. 50 per cent homes, 50 per cent dones i repartir-los gratuïtament i massiva el dia de Sant Jordi i com a regal. Han de ser poemes clars i entenedors, per exemple Martí Pol, Maria Mercè Marçal, Maragall...
  • Història al carrer: Mitjançant rajoles enganxades al Carrer San Antoni o bé començant per Gibraltar-Plaça-San Antoni, resumir la història de Premià de Mar en rajoles de ceràmica tradicional, tipus auca en que es segueixi la cronologia del poble. A títol merament orientatiu els apartats podrien ser del tipus: 1800 Barri Mariner, 1836 Independència de Premià,1848 Arribada del tren. 1900 vinyes i garrofers, XXXX Primera fàbrica de... 1950 poble d'estiueig 1960 Primera Immigració, 2000 Segona gran onada d'immigració.. Així fins a les deu o dotze fites més significatives de la vila a seleccionar per experts. La finalitat es crear un itinerari on es pugui repassar la història de la vila sense haver d'anar a cap museu ni llegir cap llibre.

Si és possible i es manté el pressupost restant, es podrà començar la següent proposta més valorada que va ser:

  • Monogràfics divulgatius: Encarregar la redacció amb criteris didàctics, divulgatius i periodístics de monogràfics per encartar a Vila Primilia sobre: Història social Història econòmica. De pescadors, pagesos i navegants a... Urbanisme Vida associativa. Entitats Premianencs originaris i adoptius relacionats amb la vila. Perich, Jordi Solé Tura, Jordi Pujol, Agustí Centelles... Emigracions Entorn geogràfic, mar i muntanya. Flora i fauna. Patrimoni Perspectives de futur a càrrec d'experts. El Premià del 2050 Es poden encarregar articles a diferents experts però tots han de tenir una redacció divulgativa i homogènia. Les il·lustracions i gràfics han de tenir un paper important i alleugerir el text.

El debat realitzat també va ser útil per identificar criteris i línies de treball futur tant de la Regidoria de Cultura com del propi Consell.