El Museu de l'Estampació inaugura la seva reforma
Activitats festives i culturals, a més de l'acte institucional, serviran per a inaugurar els treballs el diumenge 25 de novembre
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
15 NOVEMBRE 2018

El diumenge 25 de novembre tindrà lloc l'acte d'inauguració de la reforma de la sala de l'exposició permanent del Museu de l'Estampació després de les obres que van començar aquest estiu. Els treballs, valorats en 80.000 €, tenien com a objectiu principal la remodelació de l'exposició permanent de manera que quedés tancat el discurs museogràfic al voltant de la història i les tècniques de l'estampació tèxtil.

A partir de la seva remodelació, la nova exposició permanent presenta algunes novetats entre les quals destaquen un ordinador de l'any 1975, una grua per pesar bales de cotó, un dibuix de Salvador Moragas o un mocador commemoratiu de l'Exposició Universal de Barcelona de 1888. També s'hi podrà veure un audiovisual amb dues desfilades cedit per Custo Barcelona. Aprofitant la inauguració, també es farà la presentació del mocador del MEP. El que es presentarà el dia 25, dissenyat per l'artista premianenca Rosario Trucco, serà el primer d'una sèrie anual d'estampacions del mateix Museu que neix amb la voluntat de crear una col·lecció de mocadors pròpia.

Després de les obres, el Museu compta amb una nova sala dedicada a la indústria de Premià de Mar en el seu sentit més ampli, no només a la que es va dedicar al sector tèxtil. En aquest espai es podrà veure el material recollit en la campanya "Explica'ns la teva història a la fàbrica", duta a terme la passada primavera, en la qual treballadors de les antigues fàbriques o els seus descendents van deixar testimoni de les seves vivències i objectes relacionats amb la feina que hi feien.

Una altra novetat destacada a partir de les obres és que el Museu guanya una segona sala d'exposicions temporals que permetrà dur a terme activitats diverses, com mostres, xerrades o presentacions, amb l'objectiu d'acostar més visitants a l'equipament.

Cercavila, fira d'artesania i dansa aèria

Per la inauguració s'ha previst una jornada festiva que començarà a 2/4 de 10 del matí amb una cercavila musical que recorrerà els carrers de Premià de Mar convidant als veïns a acostar-se al Museu. Des de les 11 del matí i fins a les 3 de la tarda a la plaça del Museu hi haurà la I Fira d'Artesania Tèxtil amb la participació d'una vintena de firaires que faran demostracions i venda de productes. Durant el matí hi haurà actuacions musicals i Sessions d'sketching. A les 12 es farà l'acte més institucional amb els parlaments i tot seguit donarà inici l'espectacle visual i de dansa aèria al·legòric al món de l'estampació, finalitzat el qual el museu obrirà les portes als visitants fins a les 3 de la tarda.

Cartell Inauguració de l'exposició permanent del Museu de l'Estampació

^