Àrees
Tipus d'actes
Data



Documental i col·loqui: Los Subversivos
Projecció del documental i posterior col·loqui amb el director Miles Roston i els productor Carles Pastor i Jenny Lündstrom.
Los subversivos

Los Subversivos narra la lluita per descobrir una veritat que s'ha mantingut oculta durant massa temps. La història de tots aquells que patiren i lluitaren contra la burocràcia i l'autoritarisme en nom de la justícia. Dels que sobreviviren i del record d'aquells que no ho feren i de l'home que, des de dins de l'ONU, els va ajudar. Theo Van Boven, qui va ser director de drets humans de l'ONU de 1977 a 1982, fou el primer en denunciar el terrorisme d'estat i d'investigar les desaparicions massives de persones. Per aquesta causa, desafià els Estats Units i els dictadors arreu del món. Els Subversius recupera Van Boven de l'oblit i el posa en valor com una figura fundamental en la defensa dels drets humans a nivell internacional.

A través de colpidors testimonis de supervivents i familiars, així com d'autoritats en matèria de drets humans com el jutge Baltasar Garzón o el mateix Van Boven, la pel·lícula s'esforça especialment en assenyalar i restituir a la memòria col·lectiva les polítiques criminals del franquisme, les quals han situat a Espanya en el segon país amb més desaparicions forçades, només superat per Cambodia. Los Subversivos busca traure a la llum un dels capítols més foscos de la història recent.

Lloc Espai l'Amistat, Carrer de Sant Antoni, 60
Organitza Gaia Audiovisuals / Loto Films / Ethan Films
Preu 6,50€
Tipus d'acte Cinema
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a LinkedinAfegir l'acte al vostre calendari
Imprimir
^