La biblioteca Martí Rosselló posa en marxa el nou servei d'autopréstec
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
10 GENER 2020

La Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras ja té operatiu el nou servei d'autopréstec que fins al moment es trobava en fase de proves. Es tracta de dues màquines, instal·lades a la zona d'acollida de la biblioteca, mitjançant les quals les persones usuàries poden dur a terme directament el préstec i el retorn dels documents, renovar els terminis, recollir les reserves i consultar l'estat del seu compte. Per fer ús d'aquest servei és imprescindible portar el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals o bé tenir el carnet al mòbil mitjançant l'aplicació BibliotequesXBM.

L'autopréstec funciona per radiofreqüència i permet realitzar lectures de documents més ràpides i precises, tenir un control de la seguretat més fiable i comptar amb més autonomia i privacitat. Alhora, el personal de la biblioteca podrà alleugerir les tasques més mecàniques i dedicar més temps a funcions d'atenció personalitzada i feines de valor afegit, com l'organització de les activitats culturals o l'assessorament en la investigació i la recerca, entre d'altres.

La implementació d'aquest nou servei s'ha fet a través d'una inversió de l'Ajuntament i d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Amb la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras ja són setanta-una biblioteques i cinc bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona les que disposen d'aquesta tecnologia.

^