Escut de Premià de Mar
 
Notes de Premsa
03 AGOST 2020

El Ple municipal del mes de maig va aprovar una moció presentada per tots els grups municipals (JxCAT-PDeCAT, ERC-JxP-AM, CP-AMUNT, PSC-UxP-CP, C'S i PECP) en la qual s'acordava impulsar accions en senyal de condol per les víctimes de la COVID-19. Una de les propostes que s'impulsaran és l'adequació d'un espai singular on s'instal·larà un monòlit que representi què ha suposat aquesta pandèmia per a les víctimes, les persones afectades, els col·lectius professionals i la ciutadania de la vila. La moció concreta que s'ha de convocar un concurs perquè siguin els mateixos premianencs els qui participin en el disseny del monòlit i que la ciutadania ha de participar en la tria de l'espai on s'ubicarà. 

Els escultors i les escultores de Premià de Mar que vulguin participar en el concurs poden presentar la seva proposta fins al 10 de setembre. Durant el mes d'octubre es farà un procés de participació ciutadana en el qual els veïns i les veïnes podran escollir la proposta d'escultura entre totes les presentades, així com la seva ubicació. 

 Els requisits per presentar una proposta són els següents: 

  • Els escultors o escultores han de ser de Premià de Mar
  • L'import màxim de l'obra presentada ha de ser de 3.000 €
  • El material de l'escultura ha de ser adient perquè es pugui exposar en un espai públic
  • La peça s'ha de construir en el termini d'un mes un cop s'hagi escollit

El termini de presentació de les propostes és fins al 10 de setembre. Les persones interessades han d'enviar un esbós de la proposta amb el material amb el qual es farà la peça, el pressupost, la mida projectada i una breu explicació del sentit de l'obra presentada a l'adreça de correu electrònic cultura@premiademar.cat.