Comencen les obres de la segona fase del Museu RomÓ
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
01 OCTUBRE 2020

Han comenšat les obres de la segona fase del projecte d'adequaciˇ i muse´tzaciˇ del Museu RomÓ.

Aquests treballs consisteixen en la creaciˇ d'un nou accÚs des del carrer d'Enric Granados, que comptarÓ amb escales i ascensor; la pavimentaciˇ de l'interior del jaciment; la ubicaciˇ de passarelĚles d'accÚs; la colĚlocaciˇ de la instalĚlaciˇ elŔctrica i l'adequaciˇ ambiental i de climatitzaciˇ amb calefacciˇ i aire condicionat. Les obres poden implicar talls intermitents de trÓnsit als carrers adjacents.

Acabats aquests treballs, Ús previst que les pr˛ximes setmanes s'inici´ la tercera i darrera fase dels treballs que correspondran a la muse´tzaciˇ de l'equipament perquŔ pugui ser visitat pel p˙blic.

Aquests treballs, amb un termini d'execuciˇ de 5 mesos, compten amb un pressupost de 386.058,86 €, dels quals l'Ajuntament aporta el 8,7%. Cal recordar que aquesta actuaciˇ forma part del Pla de Barris, que subvenciona la Generalitat de Catalunya, i estÓ cofinanšada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

En la primera fase de les obres, enllestida l'estiu de 2019, es va fer l'excavaciˇ del jaciment, que es va confirmar que era de planta octogonal. TambÚ es va fer la consolidaciˇ de les estructures i la desviaciˇ dels serveis. En el decurs d'aquests treballs, els arque˛legs van trobar la porta principal de l'edificaciˇ, que estÓ orientada al sud, aixÝ com la cuina de l'estanša. TambÚ es va concloure que l'edifici s'utilitzava inicialment com a sala de banquets, festes i banys privats. Posteriorment, es va dedicar a la producciˇ de vi.

^