Comencen les obres de la segona fase del Museu Romà
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
01 OCTUBRE 2020

Han començat les obres de la segona fase del projecte d'adequació i museïtzació del Museu Romà.

Aquests treballs consisteixen en la creació d'un nou accés des del carrer d'Enric Granados, que comptarà amb escales i ascensor; la pavimentació de l'interior del jaciment; la ubicació de passarel·les d'accés; la col·locació de la instal·lació elèctrica i l'adequació ambiental i de climatització amb calefacció i aire condicionat. Les obres poden implicar talls intermitents de trànsit als carrers adjacents.

Acabats aquests treballs, és previst que les pròximes setmanes s'iniciï la tercera i darrera fase dels treballs que correspondran a la museïtzació de l'equipament perquè pugui ser visitat pel públic.

Aquests treballs, amb un termini d'execució de 5 mesos, compten amb un pressupost de 386.058,86 €, dels quals l'Ajuntament aporta el 8,7%. Cal recordar que aquesta actuació forma part del Pla de Barris, que subvenciona la Generalitat de Catalunya, i està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

En la primera fase de les obres, enllestida l'estiu de 2019, es va fer l'excavació del jaciment, que es va confirmar que era de planta octogonal. També es va fer la consolidació de les estructures i la desviació dels serveis. En el decurs d'aquests treballs, els arqueòlegs van trobar la porta principal de l'edificació, que està orientada al sud, així com la cuina de l'estança. També es va concloure que l'edifici s'utilitzava inicialment com a sala de banquets, festes i banys privats. Posteriorment, es va dedicar a la producció de vi.

^