Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
24 MARç 2021

Avui ha començat la tala dels 29 plàtans de la vorera de la banda de Mataró de la carretera de Premià de Dalt. Aquest operatiu es duu a terme atès que les obres de reforma que s'estan duent a terme a la carretera han posat de manifest que aquests arbres es troben en un estat estructural molt deficient, la qual cosa podria significar un risc per a les persones.

Els treballs han permès detectar que aquests exemplars presenten estat de podriment a les bases, o que aquestes estan buides, i arrels de poca envergadura com a conseqüència que, per la vorera on es troben, transcorre un antic clavegueram i serveis com canonades de gas que han impedit el seu creixement en condicions òptimes. Aquesta situació podria portar a la caiguda de l'arbre amb el consegüent perill.

Aquesta situació es va posar de manifest a partir d'un informe de la Diputació de Barcelona, propietària de la carretera de Premià de Dalt. A partir d'aquest informe, des de l'Ajuntament es van fer les comprovacions oportunes, es va fer una visita explicativa in situ amb representants de tots els grups municipals i es va informar els veïns.

L'arbrat que es retiri serà substituït per exemplars d'altres espècies de menor port per evitar al màxim les problemàtiques associades al seu creixement.

Plàtans malmesos a la carretera de Premià de Dalt 01

Plàtans malmesos a la carretera de Premià de Dalt 02