Obertura del Punt d'Informació Juvenil a Can Salamó
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
19 ABRIL 2021

Dilluns vinent, 26 d'abril, es posarà en marxa a la masia de Can Salamó el Punt d'Informació Juvenil (PIJ) de Premià de Mar. Es tracta d'un servei municipal gratuït que té com a objectiu principal informar i assessorar els i les joves de 12 a 30 anys en tots aquells temes que puguin ser del seu interès.

Així, des del PIJ els i les joves podran rebre informació sobre aspectes com ara:

  • Educació i formació: ensenyament reglat i no reglat, beques, orientació acadèmica o educació en el lleure.
  • Treball: recerca de feina, orientació laboral, formació, treball a l'estranger, etc.
  • Salut i prevenció: alimentació i trastorns alimentaris, sexualitat i anticoncepció, sida i malalties de transmissió sexual, drogues i conductes addictives.
  • Habitatge: informació dels recursos que hi ha a l'abast dels joves.
  • Cultura i oci: activitats culturals, beques, concursos i agendes culturals.
  • Societat, associacionisme i participació: suport, assessorament i informació.
  • Turisme i activitats d'estiu: recursos per organitzar vacances i estades, allotjaments, activitats d'estiu, intercanvis, informació turística, entre d'altres.

A més, al Punt d'Informació Juvenil els i les joves trobaran a la seva disposició tres ordinadors per consultar informació i fer treballs.

L'horari del PIJ i de l'espai d'ordinadors d'autoconsulta serà de dilluns a dijous de 16.30 a 20 h.

Cal recordar que, en l'actualitat, Can Salamó ja compta amb la presència de l'agrupament escolta Amon-Ra com a entitat resident de l'equipament, després que l'adequació de la masia per a l'agrupament i altres entitats resultés la proposta guanyadora del pressupost participatiu del 2017. D'altra banda, els divendres de 17.30 a 19 h s'hi duen a terme els tallers dels Joves en Acció.

A conseqüència de la situació de pandèmia, serà imprescindible demanar cita prèvia tant per fer consultes al PIJ com per utilitzar els ordinadors disponibles a Can Salamó. Per fer-ho, caldrà escriure a l'adreça electrònica cansalamo@premiademar.cat o al WhatsApp 670 23 20 83, trucar al telèfon 93 752 99 96, o adreçar-s'hi al través del compte d'Instagram @espaijovecansalamo

Quan les restriccions contra la COVID-19 ho permetin, està previst que Can Salamó sigui l'Espai Jove de referència a Premià de Mar. L'objectiu és que l'equipament sigui l'espai de trobada, participació i relació de persones joves a Premià de Mar on puguin trobar connexió Wi-Fi, jocs, activitats programades, espais per proposar activitats, tallers, espais per a la reflexió i per a la dinamització, entre d'altres, sempre comptant amb la participació i col·laboració dels i de les joves que s'hi acostin.

^