Escut de Premią de Mar
Notes de Premsa
27 AGOST 2021

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha presidit aquest matí davant dels ajuntaments maresmencs la Presentació tècnica de l'Estudi sobre la Mobilitat al Maresme. La reunió ha tractat sobre l'alliberament del peatge de l'autopista C32 al seu pas per la comarca, que tindrà lloc el pròxim 1 de setembre, i les repercussions que aquest fet tindrà a la carretera Nacional II al Maresme.

En un acte celebrat a Mataró, i que ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde de Territori, Antoni Subirà, s'han presentat els grans eixos del projecte de millora dels accessos a l'autopista, que s'ha de convertir en la principal via de circulació per la comarca, i els canvis que s'han de fer a la Nacional II per aconseguir la seva pacificació.

Així, s'ha explicat que a partir del dimecres 1 de setembre s'alliberarà el peatge i la C32 passarà a ser gestionada per la Generalitat. Aquest fet, segons càlculs del Govern, no ha d'implicar problemes significatius de trànsit a la xarxa viària del Maresme, més enllà d'un increment de trànsit a l'autopista en detriment de l'actualment existent a l'NII.

Pel que fa a la millora de l'accessibilitat a l'autopista, en l'acte s'ha explicat que es preveu construir 6 nous enllaços, el més proper a Premià de Mar entre el polígon Buvisa i la rodalia de la carretera de Premià de Dalt, i completar altres 2. Les característiques d'aquests enllaços s'analitzaran en un estudi que s'ha d'encetar aviat.

Respecte a la carretera Nacional II, s'impulsarà un projecte constructiu per a la seva integració urbana al seu pas pel Baix Maresme, i diferents projectes per trams per a la pacificació de la via a l'Alt Maresme.

Per a tot plegat es preveu una inversió de 120 milions d'Euros pel període 2022-2026, aproximadament la meitat dels quals es destinaran a les millores de connectivitat amb la C32 i la resta a la pacificació de l'NII.

Les explicacions tècniques han anat a càrrec del secretari general del Departament de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, i d'Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat.

Imatge de l'acte de presentació d'aquest matí