Escut de Premiā de Mar
L'Ajuntament participa en una jornada a Sant Feliu de Llobregat per explicar l'experičncia en l'ús d'aquesta aplicaciķ
Notes de Premsa
15 SETEMBRE 2021

L'Ajuntament estā realitzant una prova pilot d'una nova eina que, a partir de l'anālisi de dades (big data), fa extrapolacions predictives de les necessitats i situacions de vulnerabilitat que pugui haver-hi a la vila aplicada als barris del municipi. L'eina estā ara mateix implantada a tres Ajuntaments catalans, entre ells el de Premiā de Mar.

Mitjanįant aquesta eina, desenvolupada per una empresa especialitzada en serveis d'innovaciķ digital i smart city, els Serveis socials poden identificar els patrons poblacionals de les demandes en āmbits com dependčncia, banc d'aliments, treball, habitatge, infāncia o pobresa energčtica, entre d'altres. A partir d'aquí, aquestes dades es correlacionen amb informaciķ estadística i s'extrapolen a la resta de poblaciķ. D'aquesta manera es pot preveure l'evoluciķ de les necessitats socials.

L'objectiu de l'eina, doncs, és millorar l'eficičncia dels Serveis socials permetent-los planificar i avanįar-se a les possibles necessitats futures de la poblaciķ i poder oferir una atenciķ més personalitzada.

L'ús d'aquesta eina s'emmarca en els objectius del Pacte Local per la Reconstrucciķ Social i Econōmica de Premiā de Mar, en concret dins de les polítiques de protecciķ social, i en el Pla estratčgic Smart city, desenvolupat per l'Ajuntament en colˇlaboraciķ amb la Diputaciķ de Barcelona, que busca millorar la qualitat de vida al municipi mitjanįant les noves tecnologies.

El primer tinent d'alcalde, i responsable de l'ārea del Pacte per la Reconstrucciķ Social i Econōmica, David Gutiérrez, ha estat convidat a participar aquest matí com a ponent a l'acte de presentaciķ d'aquesta eina al Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat. 

Cartell acte presentaciķ de l'eina predictiva per als Serveis socials a Sant Feliu de Llobregat