Una eina predictiva per millorar l'eficiència dels Serveis socials municipals
L'Ajuntament participa en una jornada a Sant Feliu de Llobregat per explicar l'experiència en l'ús d'aquesta aplicació
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
15 SETEMBRE 2021

L'Ajuntament està realitzant una prova pilot d'una nova eina que, a partir de l'anàlisi de dades (big data), fa extrapolacions predictives de les necessitats i situacions de vulnerabilitat que pugui haver-hi a la vila aplicada als barris del municipi. L'eina està ara mateix implantada a tres Ajuntaments catalans, entre ells el de Premià de Mar.

Mitjançant aquesta eina, desenvolupada per una empresa especialitzada en serveis d'innovació digital i smart city, els Serveis socials poden identificar els patrons poblacionals de les demandes en àmbits com dependència, banc d'aliments, treball, habitatge, infància o pobresa energètica, entre d'altres. A partir d'aquí, aquestes dades es correlacionen amb informació estadística i s'extrapolen a la resta de població. D'aquesta manera es pot preveure l'evolució de les necessitats socials.

L'objectiu de l'eina, doncs, és millorar l'eficiència dels Serveis socials permetent-los planificar i avançar-se a les possibles necessitats futures de la població i poder oferir una atenció més personalitzada.

L'ús d'aquesta eina s'emmarca en els objectius del Pacte Local per la Reconstrucció Social i Econòmica de Premià de Mar, en concret dins de les polítiques de protecció social, i en el Pla estratègic Smart city, desenvolupat per l'Ajuntament en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, que busca millorar la qualitat de vida al municipi mitjançant les noves tecnologies.

El primer tinent d'alcalde, i responsable de l'àrea del Pacte per la Reconstrucció Social i Econòmica, David Gutiérrez, ha estat convidat a participar aquest matí com a ponent a l'acte de presentació d'aquesta eina al Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat. 

Cartell acte presentació de l'eina predictiva per als Serveis socials a Sant Feliu de Llobregat

^